Zanimljivosti 11

28.04.2024.

13:40

Da, i ovo je Škoda FOTO

Dizajn automobila inspirisan je legendarnom Škodom 1100 OHC Spider.

Izvor: B92

Da, i ovo je Škoda FOTO
Škoda

Podeli:

Škoda je predstavila Vision Gran Turismo, spektakularni potpuno električni koncept automobil u igru Gran Turismo 7 PlayStation, čime proširuje soviju prisutnost u svetu digitalnih trka.

Crpeći inspiraciju iz modela 1100 OHC Spider iz 1957. godine, Škoda Vision Gran Turismo sa čisto električnim pogonom na sve točkove "opremljen" je sa četiri elektromotora, ukupne snage 1.071 KS (800 kW), dok maksimalni obrtni moment iznosi 1.200 Nm.

Škoda

"Koreni Škoda Motorsporta sežu više od 120 godina unazad, sa nebrojenim uspesima. Studija Škoda Vision Gran Turismo povezuje naše bogato nasleđe sa našom električnom budućnošću i novim modernim solidnim dizajnerskim jezikom", kaže generalni direktor Škode, Klaus Celmer.

Škoda

Ovaj elegantni jednosed ističe Škodin moderan dizajnerski jezik kroz prednja svetla u obliku slova T, mat Explorer Green zelenu boju (poput koncepta Vision 7S koji je bio izložen na ovogodišnjem sajmu automobila u Beogradu) i udubljenje na haubi sa natpisom Škoda.

Škoda

Kao što je navedeno, koncept crpi inspiraciju iz modela 1100 OHC Spider iz 1957. sa njegovom dugačkom haubom i zdepastim zadnjim delom, iako ga krase potpuno nove karakteristike, poput dvostrukog zadnjeg krila i otvorenog zadnjeg dela, gde su ogibljenje i električni motori potpuno otkriveni.

Škoda

Unutra se nalazi podesivo sedište, centralno pozicionirano kao kod trkačkog bolida, opremljeno pojasom koji se vezuje u šest tačaka.

Škoda

Ispred vozača, u saradnji sa iskusnim igračima, razvijen je volan sa ravnim dnom sa interfejsom i rasporedom dugmadi zasnovanim na profesionalnim volanima za igranje.

Ekran u kokpitu prikazuje brzinu, režim vožnje i nivo baterije, ali može poslužiti i kao retrovizor.

Škoda

Koncept koristi bateriju kapaciteta 87 kWh koja šalje snagu preko jednostepenog menjača do četiri elektromotora za ukupnu izlaznu snagu od 1.071 KS.

Tu je i sistem za distribuciju obrtnog momenta sa električnim motorom za svaki točak za koji Škoda tvrdi da pruža "bolje performanse u krivinama, obezbeđujući brzo iskustvo vožnje".

Škoda

Škoda nije prva automobilska kompanija koja je predstavila Vision Gran Turismo.

Ferrari 2022. prikazao istoimeni koncept, a McLaren je svoj napravio još 2017. godine pod nazivom Ultimate Vision Gran Turismo.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: