Nedelja, 14.10.2018.

14:24

"Nastavlja se antisrpska histerija, zamislite Nemačku..."

Šef srpske diplomatijeocenio je, komentarišući protest u Vukovaru, da je očigledno da u Hrvatskoj postoji pritisak i velika ekspanzija desničarskih stranaka

Izvor: Tanjug

"Nastavlja se antisrpska histerija, zamislite Nemaèku..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Morski lav

pre 5 godina

Svako treba da čisti svoje dvorište. To što je jednima dvorište prljavo, ako je uopšte i prljavo, ne opravdava one druge da ne čiste svoje...

Safet Djemaili

pre 5 godina

Ako volis Srbe, povecaj im plate, ili uradi nesto, da se to skoro desi!
Dosta ti, sa "ne vole nas u Hrvatskoj, ne vole nas u Bosni, Makedoniji, Kosovo, Njemacka, Amerika itd.
Nisu ti dali glasove da im kazes ko ih ne voli

John

pre 5 godina

Šta je loše u zahtevu da se sudi ratnim zločincima ?! (Lupus in fabula)
(oxydant, 14. oktobar 2018 17:22)

Sa tvoje i moje tačke gledišta - baš ništa. Naprotiv.
Ali sa tačke gledišta vlasti (i "njihove" i "naše") - to nije dobro "za posao". Pri tom, ne govorim o "prašinarima", onima na dnu, raznim psihopatama, ludacima, pljačkašima i sličnom polusvetu. Govorim o onima malo "višima", tipa Merčep i Glavaš kod njih ili npr. Guri kod nas.

Imaš paradoksalnu situaciju da je za jedan zločin osuđan vojnik/policajac kao neposredni izvršilac (kod nas) i komandant korpusa/armije/načelnik GŠ po komandnoj odgovornosti (u Hagu). OK, ali šta je sa onima između? Komandir voda/čete, komandanti bataljona/brigade?

E, ali kako da 'apse "svoje"? Svoje kolege, saradnike, biznis partnere... Ako ih osude, može naprasno da im se povrati pamćenje i razveže jezik o raznim drugim stvarima...

BeKo

pre 5 godina

Šta je loše u zahtevu da se sudi ratnim zločincima ?! (Lupus in fabula)
(oxydant, 14. oktobar 2018 17:22)

Ništa, a mogli bi da pomognu Hrvatskoj državi pa da se sami prijave.

kiza

pre 5 godina

Zdravko,
Tvoj komentar je najbolji komentar na B92 koji je ikada postavljen.
Copy paste tvoj komentar na svaku vest ovakvog tipa.
Ove sto relativizuju zlocine nad Srbima daleko pre bilo kakvih oruzanih sukoba ratom koji je poceo kasnije, treba da se srame.
Da li se iko vise seca porodice Zec koja je likvidirana u Zagrebu, i zna se ubica i nikada nije odgovarao. Porodica Zec je likvidirana daleko pre bilo kakvih oruzanih sukoba.

vikend pravnik

pre 5 godina

Upravo je gosp. Dacic relativizovao zlocine iz 90tih'koji nisu za potcenjivanje. I ne nisu svi procesuirani - naprotiv. Mozda 10%. Da ne elaboriram.

Zdravko

pre 5 godina

U Hrvatskoj je pravda selektivna.
Srbi nemaju pravo na pravdu.
Zločinci koji su ubili ove ljude i danas slobodno šeću Vukovarom i Hrvatskom.
ko će odgovarati za ubistva Slobodana Vučkovića 11. jula 1991, Dragana Mijatovića, Stojana Stojanovića i 6 drugih civila 4. jula 1991, Milenka Đuričića 13. jula 1991, zatim Ljubomira Nikolića, Đorđa Vučinića, Bože Škorića, Zdravka Dadića, Milorada Đekića, Anđe Akik, Marčete Goluba i Milice 16. jula, Ljubana Vučinića 22. jula, Zorana Filipovića 25. jula, Mihajla Nađa 4. jula, Branka Mirjanića, Slavka Miodraga i Vlade Skeledžije 31. jula, Boška Bogdanovića 3. avgusta, Željka Paića 10. avgusta, Slavka Dragišića, Ilije Lozančića, Aleksić Šćepana, Boška Lukića, Steve Roknića i Premila Nedića, zatim Ljubana Markovića, Nedeljka Turukala, Ane Lukić, Mile Đukića, Branka Sučevića, Čede Jovića, Nikole Vojvodića, Milana Silađina, Vojislava Đekića, Jović Mladena, Predraga Ćirića, Tome Jakovljevića, Milorada Zorića, Milana Vezmara, Svetislava Vladisavljevića, Darinke Grujić, Ljubomira Bolića, Boška Grbića, Rajka Nunića, Petra Grubišića, Milana Đukića, Maleckog Steve, Ivana Jagića, porodice Čečavac, Pavlović Nade, Zorana, Zorice i Milojke, Tošković Teodore, Pavić Radoslava, Trajković Velimira, Travaš Milana, Markov Jove, Lukić Konstantina, Nedučić Uroša iNiko se ne pita kako to da niko nije video ko je u noći između 25. i 26. jula 1991. godine sa radnog mesta iz vukovarske bolnice odveo medicinskog tehničara Savu Damjanovića ili ko je 31. jula 1991. odveo i ubio inženjera Mladena Mrkića još mnogih ovde nepomenutih.Niko u Hrvatskoj se ne pita kako to da bar egzekutor koji je 16. novembra na železničkoj stanici u Borovu naselju streljao Dragoljuba i Milicu Vračarić nije procesuiran kada se i njegovo ime i njegovo prezime znaju, a znaju se zato što je Dragoljub Vračarić to streljanje preživeo. Da je reč o ratnom zločinu jasno je kao dan jer i Milica i Dragoljub Vračarić bili su stariji ljudi, civili koji su tog novembra 1991. godine zajedno sa njihovim sugrađanima Hrvatima bili u skloništu ispod „Centralnog skladišta” u Borovu naselju iz kojeg su izvedeni i netom posle streljani.
Pravda i istina su univerzalne vrijednosti u normalnom svijetu osim u Hrvatskoj.

leptirica

pre 5 godina

Ne razumijem, dal to Dačić pokušava da kaže da se netrebaju procesuirati zločinci koji su ubijali i silovali 90-tih zato jer su 40-tih postojali veći zločinci. Za mene su i jedni i drugi zločinci i ništa manji zločinac nije onaj koji je ubijao i silovao 90-tih od onog koji je isto radio 40-tih.

John

pre 5 godina

"Ako je neko počinio ratni zločin treba da odgovara, nema nikakve sumnje"

Ne, ne, dečko, ne ide to tako.
Pred sud mora svako za koga se SUMNJA da je izvršio ratni zločin, a ODGOVARAĆE svi oni kojima se to i DOKAŽE.
Imali smo slučaj Ljubiše Dikovića koji je i te kako sumnjiv za sve i svašta na Kosovu (a i za neka dešavanja iz '95). Je l' išao pred sud? Ili makar policiju/tužilaštvo? Nije, jer je isto to tužilaštvo samo par SATI nakon što je u javnost procurila informacija sa čime je sve povezan izjavilo da su proverili ama baš sve i da je ona apsolutno nevin. Pitam se samo kako se dokumentacija od par stotina strana i izjave par desetina svedoka provere za nekoliko sati?
Što će reći - ovde pred sud zbog ratnih zločina idu samo oni za koje vlast proceni da su potrošna roba i koji im ni za šta ne trebaju. Njih će da bace pred kamion. A one druge če zdušno da brane.
Prema tome - stanje u Srbiji i u Hrvatskoj po pitanju zločina (a naročito "svojih" zločina" je manje-više isti. Sa druge strane, ne smem ni da pomislim šta bi bilo da Srbija ima neke svoje "branitelje". Od njih ne bi moglo ni da se diše...

Vedran

pre 5 godina

Slažem se sa izjavom. Razlog protesta je besmislen, koji bi to Srbin koji je zaista činio zločine mirno živio i ''šetao'' Vukovarom ili bilo kojim drugim dijelom Hrvatske?! Malo-malo pa uhapse na granici nekog Srbina koji veze sa ratom nema a Srbija ćuti.
Zapravo, svi znamo o čemu se ovdje radi...
Protest je organizovan s ciljem da se zataškaju zločini nad Srbima u Vukovaru i da se Tomislav Merčep, osuđenik za ratne zločine nad Srbima, pošalje u zatvor. U Vukovaru je ubijeno jako puno srpskih civila i prije početka ratnih sukoba, a za to niko nikad nije odgovarao.
Toliko o tome ko se šeta Vukovarom.

deni

pre 5 godina

“Nastavlja se antisrpska histerija”! I u Hrvatskoj i Bosni i Crnoj Gori i Kosovu i Nemačkoj,Velikoj Britaniji,SAD,Turskoj,Mesecu,Marsu,Jupiteru...

Lider regiona

pre 5 godina

Ili zamislite da se u Srbiji organizuje skup podrške Dimitriju Ljotiću. Nečuveno.
(Petar, 14. oktobar 2018 15:20)

A zamisli da si ti preskočio da napišeš ovakav debilan komentar, ili da Dačić, Vulin ili Linta jednom prilikom prekoče da nonstop mantraju o nekakvoj hrvatskoj antisrpskoj mržnji i histeriji, i da kad neko na Pupovca baci limun ili skup od par stotina ljudi ne bude udarna vijest u Srbiji o čemu se danima bruji, šta kažeš?!
U Hrvatskoj su stranke poput Srpske radikalne stranke zakonom zabranjene, ove ultardesničarske strančice koje ni slučajno nisu ko vaši radikali nemaju ni jedan mandat u parlamentu a kod vas su radikali druga njjača parlamentarna stranka čiji šef i osnivač je osuđeni ratni zločinac osuđen zbog protjerivanja Hrvata.

Jo Radonjic

pre 5 godina

S postovanjem gospodin Dacic komentira godine 1941 umijesto godine kojesu su uslovili agresiju na Hrvatsku.Zasto treba uvujek mjenjati temu razgovora, i prebacivat na nesto sto sadasnje vlada nema nista zajednickog,Nadam se da ce te objeviti komentar, pokusavam dugo da nesto napisem ali cenzura je veca nego u Rusiji,Hvala

leptirica

pre 5 godina

Ne razumijem, dal to Dačić pokušava da kaže da se netrebaju procesuirati zločinci koji su ubijali i silovali 90-tih zato jer su 40-tih postojali veći zločinci. Za mene su i jedni i drugi zločinci i ništa manji zločinac nije onaj koji je ubijao i silovao 90-tih od onog koji je isto radio 40-tih.

Zdravko

pre 5 godina

U Hrvatskoj je pravda selektivna.
Srbi nemaju pravo na pravdu.
Zločinci koji su ubili ove ljude i danas slobodno šeću Vukovarom i Hrvatskom.
ko će odgovarati za ubistva Slobodana Vučkovića 11. jula 1991, Dragana Mijatovića, Stojana Stojanovića i 6 drugih civila 4. jula 1991, Milenka Đuričića 13. jula 1991, zatim Ljubomira Nikolića, Đorđa Vučinića, Bože Škorića, Zdravka Dadića, Milorada Đekića, Anđe Akik, Marčete Goluba i Milice 16. jula, Ljubana Vučinića 22. jula, Zorana Filipovića 25. jula, Mihajla Nađa 4. jula, Branka Mirjanića, Slavka Miodraga i Vlade Skeledžije 31. jula, Boška Bogdanovića 3. avgusta, Željka Paića 10. avgusta, Slavka Dragišića, Ilije Lozančića, Aleksić Šćepana, Boška Lukića, Steve Roknića i Premila Nedića, zatim Ljubana Markovića, Nedeljka Turukala, Ane Lukić, Mile Đukića, Branka Sučevića, Čede Jovića, Nikole Vojvodića, Milana Silađina, Vojislava Đekića, Jović Mladena, Predraga Ćirića, Tome Jakovljevića, Milorada Zorića, Milana Vezmara, Svetislava Vladisavljevića, Darinke Grujić, Ljubomira Bolića, Boška Grbića, Rajka Nunića, Petra Grubišića, Milana Đukića, Maleckog Steve, Ivana Jagića, porodice Čečavac, Pavlović Nade, Zorana, Zorice i Milojke, Tošković Teodore, Pavić Radoslava, Trajković Velimira, Travaš Milana, Markov Jove, Lukić Konstantina, Nedučić Uroša iNiko se ne pita kako to da niko nije video ko je u noći između 25. i 26. jula 1991. godine sa radnog mesta iz vukovarske bolnice odveo medicinskog tehničara Savu Damjanovića ili ko je 31. jula 1991. odveo i ubio inženjera Mladena Mrkića još mnogih ovde nepomenutih.Niko u Hrvatskoj se ne pita kako to da bar egzekutor koji je 16. novembra na železničkoj stanici u Borovu naselju streljao Dragoljuba i Milicu Vračarić nije procesuiran kada se i njegovo ime i njegovo prezime znaju, a znaju se zato što je Dragoljub Vračarić to streljanje preživeo. Da je reč o ratnom zločinu jasno je kao dan jer i Milica i Dragoljub Vračarić bili su stariji ljudi, civili koji su tog novembra 1991. godine zajedno sa njihovim sugrađanima Hrvatima bili u skloništu ispod „Centralnog skladišta” u Borovu naselju iz kojeg su izvedeni i netom posle streljani.
Pravda i istina su univerzalne vrijednosti u normalnom svijetu osim u Hrvatskoj.

Lider regiona

pre 5 godina

Ili zamislite da se u Srbiji organizuje skup podrške Dimitriju Ljotiću. Nečuveno.
(Petar, 14. oktobar 2018 15:20)

A zamisli da si ti preskočio da napišeš ovakav debilan komentar, ili da Dačić, Vulin ili Linta jednom prilikom prekoče da nonstop mantraju o nekakvoj hrvatskoj antisrpskoj mržnji i histeriji, i da kad neko na Pupovca baci limun ili skup od par stotina ljudi ne bude udarna vijest u Srbiji o čemu se danima bruji, šta kažeš?!
U Hrvatskoj su stranke poput Srpske radikalne stranke zakonom zabranjene, ove ultardesničarske strančice koje ni slučajno nisu ko vaši radikali nemaju ni jedan mandat u parlamentu a kod vas su radikali druga njjača parlamentarna stranka čiji šef i osnivač je osuđeni ratni zločinac osuđen zbog protjerivanja Hrvata.

deni

pre 5 godina

“Nastavlja se antisrpska histerija”! I u Hrvatskoj i Bosni i Crnoj Gori i Kosovu i Nemačkoj,Velikoj Britaniji,SAD,Turskoj,Mesecu,Marsu,Jupiteru...

Jo Radonjic

pre 5 godina

S postovanjem gospodin Dacic komentira godine 1941 umijesto godine kojesu su uslovili agresiju na Hrvatsku.Zasto treba uvujek mjenjati temu razgovora, i prebacivat na nesto sto sadasnje vlada nema nista zajednickog,Nadam se da ce te objeviti komentar, pokusavam dugo da nesto napisem ali cenzura je veca nego u Rusiji,Hvala

vikend pravnik

pre 5 godina

Upravo je gosp. Dacic relativizovao zlocine iz 90tih'koji nisu za potcenjivanje. I ne nisu svi procesuirani - naprotiv. Mozda 10%. Da ne elaboriram.

John

pre 5 godina

"Ako je neko počinio ratni zločin treba da odgovara, nema nikakve sumnje"

Ne, ne, dečko, ne ide to tako.
Pred sud mora svako za koga se SUMNJA da je izvršio ratni zločin, a ODGOVARAĆE svi oni kojima se to i DOKAŽE.
Imali smo slučaj Ljubiše Dikovića koji je i te kako sumnjiv za sve i svašta na Kosovu (a i za neka dešavanja iz '95). Je l' išao pred sud? Ili makar policiju/tužilaštvo? Nije, jer je isto to tužilaštvo samo par SATI nakon što je u javnost procurila informacija sa čime je sve povezan izjavilo da su proverili ama baš sve i da je ona apsolutno nevin. Pitam se samo kako se dokumentacija od par stotina strana i izjave par desetina svedoka provere za nekoliko sati?
Što će reći - ovde pred sud zbog ratnih zločina idu samo oni za koje vlast proceni da su potrošna roba i koji im ni za šta ne trebaju. Njih će da bace pred kamion. A one druge če zdušno da brane.
Prema tome - stanje u Srbiji i u Hrvatskoj po pitanju zločina (a naročito "svojih" zločina" je manje-više isti. Sa druge strane, ne smem ni da pomislim šta bi bilo da Srbija ima neke svoje "branitelje". Od njih ne bi moglo ni da se diše...

Vedran

pre 5 godina

Slažem se sa izjavom. Razlog protesta je besmislen, koji bi to Srbin koji je zaista činio zločine mirno živio i ''šetao'' Vukovarom ili bilo kojim drugim dijelom Hrvatske?! Malo-malo pa uhapse na granici nekog Srbina koji veze sa ratom nema a Srbija ćuti.
Zapravo, svi znamo o čemu se ovdje radi...
Protest je organizovan s ciljem da se zataškaju zločini nad Srbima u Vukovaru i da se Tomislav Merčep, osuđenik za ratne zločine nad Srbima, pošalje u zatvor. U Vukovaru je ubijeno jako puno srpskih civila i prije početka ratnih sukoba, a za to niko nikad nije odgovarao.
Toliko o tome ko se šeta Vukovarom.

kiza

pre 5 godina

Zdravko,
Tvoj komentar je najbolji komentar na B92 koji je ikada postavljen.
Copy paste tvoj komentar na svaku vest ovakvog tipa.
Ove sto relativizuju zlocine nad Srbima daleko pre bilo kakvih oruzanih sukoba ratom koji je poceo kasnije, treba da se srame.
Da li se iko vise seca porodice Zec koja je likvidirana u Zagrebu, i zna se ubica i nikada nije odgovarao. Porodica Zec je likvidirana daleko pre bilo kakvih oruzanih sukoba.

Safet Djemaili

pre 5 godina

Ako volis Srbe, povecaj im plate, ili uradi nesto, da se to skoro desi!
Dosta ti, sa "ne vole nas u Hrvatskoj, ne vole nas u Bosni, Makedoniji, Kosovo, Njemacka, Amerika itd.
Nisu ti dali glasove da im kazes ko ih ne voli

Morski lav

pre 5 godina

Svako treba da čisti svoje dvorište. To što je jednima dvorište prljavo, ako je uopšte i prljavo, ne opravdava one druge da ne čiste svoje...

John

pre 5 godina

Šta je loše u zahtevu da se sudi ratnim zločincima ?! (Lupus in fabula)
(oxydant, 14. oktobar 2018 17:22)

Sa tvoje i moje tačke gledišta - baš ništa. Naprotiv.
Ali sa tačke gledišta vlasti (i "njihove" i "naše") - to nije dobro "za posao". Pri tom, ne govorim o "prašinarima", onima na dnu, raznim psihopatama, ludacima, pljačkašima i sličnom polusvetu. Govorim o onima malo "višima", tipa Merčep i Glavaš kod njih ili npr. Guri kod nas.

Imaš paradoksalnu situaciju da je za jedan zločin osuđan vojnik/policajac kao neposredni izvršilac (kod nas) i komandant korpusa/armije/načelnik GŠ po komandnoj odgovornosti (u Hagu). OK, ali šta je sa onima između? Komandir voda/čete, komandanti bataljona/brigade?

E, ali kako da 'apse "svoje"? Svoje kolege, saradnike, biznis partnere... Ako ih osude, može naprasno da im se povrati pamćenje i razveže jezik o raznim drugim stvarima...

BeKo

pre 5 godina

Šta je loše u zahtevu da se sudi ratnim zločincima ?! (Lupus in fabula)
(oxydant, 14. oktobar 2018 17:22)

Ništa, a mogli bi da pomognu Hrvatskoj državi pa da se sami prijave.

Zdravko

pre 5 godina

U Hrvatskoj je pravda selektivna.
Srbi nemaju pravo na pravdu.
Zločinci koji su ubili ove ljude i danas slobodno šeću Vukovarom i Hrvatskom.
ko će odgovarati za ubistva Slobodana Vučkovića 11. jula 1991, Dragana Mijatovića, Stojana Stojanovića i 6 drugih civila 4. jula 1991, Milenka Đuričića 13. jula 1991, zatim Ljubomira Nikolića, Đorđa Vučinića, Bože Škorića, Zdravka Dadića, Milorada Đekića, Anđe Akik, Marčete Goluba i Milice 16. jula, Ljubana Vučinića 22. jula, Zorana Filipovića 25. jula, Mihajla Nađa 4. jula, Branka Mirjanića, Slavka Miodraga i Vlade Skeledžije 31. jula, Boška Bogdanovića 3. avgusta, Željka Paića 10. avgusta, Slavka Dragišića, Ilije Lozančića, Aleksić Šćepana, Boška Lukića, Steve Roknića i Premila Nedića, zatim Ljubana Markovića, Nedeljka Turukala, Ane Lukić, Mile Đukića, Branka Sučevića, Čede Jovića, Nikole Vojvodića, Milana Silađina, Vojislava Đekića, Jović Mladena, Predraga Ćirića, Tome Jakovljevića, Milorada Zorića, Milana Vezmara, Svetislava Vladisavljevića, Darinke Grujić, Ljubomira Bolića, Boška Grbića, Rajka Nunića, Petra Grubišića, Milana Đukića, Maleckog Steve, Ivana Jagića, porodice Čečavac, Pavlović Nade, Zorana, Zorice i Milojke, Tošković Teodore, Pavić Radoslava, Trajković Velimira, Travaš Milana, Markov Jove, Lukić Konstantina, Nedučić Uroša iNiko se ne pita kako to da niko nije video ko je u noći između 25. i 26. jula 1991. godine sa radnog mesta iz vukovarske bolnice odveo medicinskog tehničara Savu Damjanovića ili ko je 31. jula 1991. odveo i ubio inženjera Mladena Mrkića još mnogih ovde nepomenutih.Niko u Hrvatskoj se ne pita kako to da bar egzekutor koji je 16. novembra na železničkoj stanici u Borovu naselju streljao Dragoljuba i Milicu Vračarić nije procesuiran kada se i njegovo ime i njegovo prezime znaju, a znaju se zato što je Dragoljub Vračarić to streljanje preživeo. Da je reč o ratnom zločinu jasno je kao dan jer i Milica i Dragoljub Vračarić bili su stariji ljudi, civili koji su tog novembra 1991. godine zajedno sa njihovim sugrađanima Hrvatima bili u skloništu ispod „Centralnog skladišta” u Borovu naselju iz kojeg su izvedeni i netom posle streljani.
Pravda i istina su univerzalne vrijednosti u normalnom svijetu osim u Hrvatskoj.

Vedran

pre 5 godina

Slažem se sa izjavom. Razlog protesta je besmislen, koji bi to Srbin koji je zaista činio zločine mirno živio i ''šetao'' Vukovarom ili bilo kojim drugim dijelom Hrvatske?! Malo-malo pa uhapse na granici nekog Srbina koji veze sa ratom nema a Srbija ćuti.
Zapravo, svi znamo o čemu se ovdje radi...
Protest je organizovan s ciljem da se zataškaju zločini nad Srbima u Vukovaru i da se Tomislav Merčep, osuđenik za ratne zločine nad Srbima, pošalje u zatvor. U Vukovaru je ubijeno jako puno srpskih civila i prije početka ratnih sukoba, a za to niko nikad nije odgovarao.
Toliko o tome ko se šeta Vukovarom.

Jo Radonjic

pre 5 godina

S postovanjem gospodin Dacic komentira godine 1941 umijesto godine kojesu su uslovili agresiju na Hrvatsku.Zasto treba uvujek mjenjati temu razgovora, i prebacivat na nesto sto sadasnje vlada nema nista zajednickog,Nadam se da ce te objeviti komentar, pokusavam dugo da nesto napisem ali cenzura je veca nego u Rusiji,Hvala

leptirica

pre 5 godina

Ne razumijem, dal to Dačić pokušava da kaže da se netrebaju procesuirati zločinci koji su ubijali i silovali 90-tih zato jer su 40-tih postojali veći zločinci. Za mene su i jedni i drugi zločinci i ništa manji zločinac nije onaj koji je ubijao i silovao 90-tih od onog koji je isto radio 40-tih.

Lider regiona

pre 5 godina

Ili zamislite da se u Srbiji organizuje skup podrške Dimitriju Ljotiću. Nečuveno.
(Petar, 14. oktobar 2018 15:20)

A zamisli da si ti preskočio da napišeš ovakav debilan komentar, ili da Dačić, Vulin ili Linta jednom prilikom prekoče da nonstop mantraju o nekakvoj hrvatskoj antisrpskoj mržnji i histeriji, i da kad neko na Pupovca baci limun ili skup od par stotina ljudi ne bude udarna vijest u Srbiji o čemu se danima bruji, šta kažeš?!
U Hrvatskoj su stranke poput Srpske radikalne stranke zakonom zabranjene, ove ultardesničarske strančice koje ni slučajno nisu ko vaši radikali nemaju ni jedan mandat u parlamentu a kod vas su radikali druga njjača parlamentarna stranka čiji šef i osnivač je osuđeni ratni zločinac osuđen zbog protjerivanja Hrvata.

deni

pre 5 godina

“Nastavlja se antisrpska histerija”! I u Hrvatskoj i Bosni i Crnoj Gori i Kosovu i Nemačkoj,Velikoj Britaniji,SAD,Turskoj,Mesecu,Marsu,Jupiteru...

kiza

pre 5 godina

Zdravko,
Tvoj komentar je najbolji komentar na B92 koji je ikada postavljen.
Copy paste tvoj komentar na svaku vest ovakvog tipa.
Ove sto relativizuju zlocine nad Srbima daleko pre bilo kakvih oruzanih sukoba ratom koji je poceo kasnije, treba da se srame.
Da li se iko vise seca porodice Zec koja je likvidirana u Zagrebu, i zna se ubica i nikada nije odgovarao. Porodica Zec je likvidirana daleko pre bilo kakvih oruzanih sukoba.

vikend pravnik

pre 5 godina

Upravo je gosp. Dacic relativizovao zlocine iz 90tih'koji nisu za potcenjivanje. I ne nisu svi procesuirani - naprotiv. Mozda 10%. Da ne elaboriram.

John

pre 5 godina

"Ako je neko počinio ratni zločin treba da odgovara, nema nikakve sumnje"

Ne, ne, dečko, ne ide to tako.
Pred sud mora svako za koga se SUMNJA da je izvršio ratni zločin, a ODGOVARAĆE svi oni kojima se to i DOKAŽE.
Imali smo slučaj Ljubiše Dikovića koji je i te kako sumnjiv za sve i svašta na Kosovu (a i za neka dešavanja iz '95). Je l' išao pred sud? Ili makar policiju/tužilaštvo? Nije, jer je isto to tužilaštvo samo par SATI nakon što je u javnost procurila informacija sa čime je sve povezan izjavilo da su proverili ama baš sve i da je ona apsolutno nevin. Pitam se samo kako se dokumentacija od par stotina strana i izjave par desetina svedoka provere za nekoliko sati?
Što će reći - ovde pred sud zbog ratnih zločina idu samo oni za koje vlast proceni da su potrošna roba i koji im ni za šta ne trebaju. Njih će da bace pred kamion. A one druge če zdušno da brane.
Prema tome - stanje u Srbiji i u Hrvatskoj po pitanju zločina (a naročito "svojih" zločina" je manje-više isti. Sa druge strane, ne smem ni da pomislim šta bi bilo da Srbija ima neke svoje "branitelje". Od njih ne bi moglo ni da se diše...

Safet Djemaili

pre 5 godina

Ako volis Srbe, povecaj im plate, ili uradi nesto, da se to skoro desi!
Dosta ti, sa "ne vole nas u Hrvatskoj, ne vole nas u Bosni, Makedoniji, Kosovo, Njemacka, Amerika itd.
Nisu ti dali glasove da im kazes ko ih ne voli

BeKo

pre 5 godina

Šta je loše u zahtevu da se sudi ratnim zločincima ?! (Lupus in fabula)
(oxydant, 14. oktobar 2018 17:22)

Ništa, a mogli bi da pomognu Hrvatskoj državi pa da se sami prijave.

John

pre 5 godina

Šta je loše u zahtevu da se sudi ratnim zločincima ?! (Lupus in fabula)
(oxydant, 14. oktobar 2018 17:22)

Sa tvoje i moje tačke gledišta - baš ništa. Naprotiv.
Ali sa tačke gledišta vlasti (i "njihove" i "naše") - to nije dobro "za posao". Pri tom, ne govorim o "prašinarima", onima na dnu, raznim psihopatama, ludacima, pljačkašima i sličnom polusvetu. Govorim o onima malo "višima", tipa Merčep i Glavaš kod njih ili npr. Guri kod nas.

Imaš paradoksalnu situaciju da je za jedan zločin osuđan vojnik/policajac kao neposredni izvršilac (kod nas) i komandant korpusa/armije/načelnik GŠ po komandnoj odgovornosti (u Hagu). OK, ali šta je sa onima između? Komandir voda/čete, komandanti bataljona/brigade?

E, ali kako da 'apse "svoje"? Svoje kolege, saradnike, biznis partnere... Ako ih osude, može naprasno da im se povrati pamćenje i razveže jezik o raznim drugim stvarima...

Morski lav

pre 5 godina

Svako treba da čisti svoje dvorište. To što je jednima dvorište prljavo, ako je uopšte i prljavo, ne opravdava one druge da ne čiste svoje...