Aktuelno 38

28.04.2024.

8:43

Nije im dosta: YouTube testira novi format reklama, neće vam se svideti

YouTube najviše zarađuje od oglasa koji se prikazuju za vreme trajanja video-snimaka. Korisnicima ovo smeta, naravno, ali su oglasi razlog zbog kog je servis dostupan.

Izvor: Zimo

Nije im dosta: YouTube testira novi format reklama, neće vam se svideti
Shutterstock/Bigtunaonline

Podeli:

Alternative postoje, ali je to neophodno platiti, pa se deo korisnika odlučio za korišćenje aplikacija za blokiranje oglasa. 

Google pokušava da im stane na kraj već neko vreme, pa se takvim korisnicima sadržaj potpuno usporio, i jedino rešenje je da deinstaliraju blokatore oglasa.

Oglasi, jasno, nisu popularni i zbog toga se nova opcija koju YouTube testira verovatno neće svideti korisnicima. 

Kompanija je, kako su nedavno najavili, počela sa testiranjem novog oblika oglasa koji se prikazuju na ekranima kada korisnici ne gledaju, odnosno pauziraju klipove.

Trenutno, ovo je dostupno sa za TV i aktivira se kada korisnici pauziraju gledanje videa na YouTube-u. Kada kliknu na pauzu, video se smanji, a pored njega se pokaže oglas. 

Ono što su posebno naglasili iz kompanije Google, jeste da je reč o formatu oglasa koji ne ometa korisnike prilikom gledanja videa, jer se pojavljuje samo kada pauziraju taj sadržaj. 

Ipak, ako korisnici pauziraju video jer žele da utišaju zvuk iz nekog razloga, sigurno im se neće svideti ako se odmah nakon klika na pauzu pojavi novi video sa reklamom i zvukom.

Prvi rezultati tokom testnog perioda su pozitivni, kaže Google, pa se ne treba začuditi ako testiranje prošire i na druge uređaje, odnosno ako zvanično uvedu ovaj format oglasa.

Podeli:

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: