Požarevac: Zapalila se naftna bušotina, troje povređenih

Tri osobe su povređene kada se zapalila platforma za vađenje nafte u Bradarcu, kod Požarevca.

Izvor: RTS, Tanjug

Četvrtak, 20.09.2018.

21:58

Požarevac: Zapalila se naftna bušotina, troje povređenih
Foto: Screenshot/Youtube/RTS

Posle ukazane pomoci u požarevačkoj bolnici, dve osobe koje su teže povređene prebačene su za Beograd, prenosi RTS.

Oni su preveženi u Beograd sa opekotinama drugog i trećeg stepena na više od 50 odsto površine tela, ali nisu životno ugroženi.

Požar je zahvatio platformu, okolno drveće i rastinje a ugašen je posle 40-ak minuta intervencijom požarevačakih vatrogasaca.

Uzrok požara još nije poznat.

Povodom nesreće oglasila se i Naftna industrija Srbije.

“Večeras oko 19.30 časova došlo je do požara na NIS-ovoj naftnoj bušotini Bramalj 3 u selu Bradarac kod Požarevca. Tom prilikom su povređena trojica radnika od kojih su dvojica prevezena u bolnicu u Beograd, a jedan je ostao u bolnici u Požarevcu. Požar se desio prilikom remonta bušotine, a ugašen je oko 21 čas. Nema opasnosti po životnu sredinu i meštane sela Bradarac. NIS sarađuje sa svim nadležnim službama i nakon istrage biće poznati podaci o uzrocima požara”, navodi se u saopštenju NIS-a.

Večerenje novosti su prethodno javile da je oko 19 sati došlo do požara na naftnoj bušotini NIS-a u selu Bradarac i tom prilikom povređena su dva radnika, ali nisu životno ugrožena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: