Brnabić i Rot o političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu

Beograd -- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa državnim ministrom za Evropu i zamenikom ministra spoljnih poslova Nemačke Mihaelom Rotom.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Oni su razgovarali o političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu i rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Brnabić je istakla da ekonomska saradnja sa Nemačkom konstantno napreduje, a da će poseban fokus u budućnosti biti na saradnji malih i srednjih preduzeća.

Govoreći o nastavku reformi u Srbiji, ona je naglasila da se veliki napori ulažu za jačanje i razvoj elektronske uprave za koju je navela da je, zbog transparentnosti koju obezbeđuje, najefikasnija u borbi protiv korupcije. Intenzivno se radi i na reformi javne uprave i pravosuđa, rekla je Brnabić i dodala da su sve do sada preduzete mere kao i one koje tek predstoje važne zbog ispunjavanja standarda Evropske unije, ali pre svega zbog građana Srbije.

Brnabić i Rot su se saglasili da je interes ulaska Srbije u Evropsku uniju obostran jer doprinosi očuvanju mira, prosperiteta i stabilnosti cele Evrope. Premijerka je naglasila da, kada je reč o postizanju sporazuma sa Prištinom, kompromis vidi kao jedino rešenje i naglasila da se zalaže za dijalog bez obzira na težinu problema.

Ona je dodala da zamrznut konflikt nije u interesu Srbije i da problem mora da se reši, a da je od presudne važnosti u pravcu postizanja kompromisa bila i hrabrost predsednika Srbije Aleksandra Vučića koju je pokazao otvarajući unutrašnji dijalog o Kosovu.

Politika

strana 1 od 172 idi na stranu