"Tužan dan za vladavinu prava na Kosovu..."

Ostavka specijalnog tuzioca loša je za vladavinu prava na Kosovu, posebno ako je usledila zbog pretnji.

Izvor: B92

Sreda, 15.08.2018.

20:30

Foto: Screenshot/Youtube

To je na svom Tviter nalogu napisao američki ambasador u Prištini Greg Delavi.

Naime, prištinski mediji preneli su danas da je tužilac u kosovskom specijalnom tužilaštvu Elez Bljakaj podneo pre dva dana ostavku, a Delavi je to prokomentarisao ovako:

"Tužan dan za vladavinu prava na Kosovu kada specijalni tužilac oseti da je primoran da podnese ostavku zbog pretnji i nedostatka podrške. Posebno je uznemirujuće što je radio na slučaju masovne prevare sa penzijama".

Vest o ostavci Bljekaja, inače, potvrdio je glavni tužilac Specijalnog tužilaštva, ali je rekao i da u tužilaštvu ne znaju razlog ostavke.

Citirajući neimenovane izvore u pravosudnim organima kosovski dnevnik "Koha ditore", međutim, izveštava da je Bljakaj podneo ostavku zbog pretnji koje je dobijao tokom obavljanja svog posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: