"Mile Kitić ne peva 'Za dom spremni'"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se i na odnose sa Hrvatskom, rekavši da želi da oni budu dobri.

Izvor: B92

Sreda, 01.08.2018.

12:26

Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

Komentarišući izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je proustaški hrvatski pevač Tompson, "nešto poput Mileta Kitića u Srbiji", Vučić kaže: "Pa Mile Kitić ne peva 'Za dom spremni' ", rekao je on, istakavši da je hrvatska predsednica najmanje loš partner u Hrvatskoj.

"To dovoljno govori koliko nam je teško", rekao je Vučić.

Takođe, kazao je i da je na svetskom prvenstvu u fudbalu kada je Hrvatska igrala sa Argentinom, navijao "zdušno za Argentinu", kao i da je navijao za Englesku, u meču sa Hrvatskom, i da ne vidi zašto to treba da krije.

"Kako bih izašao ocu na oči? Da mu kažem da navijem za one zbog kojih nije video svoje najmilije jer su ih tamo... Kako da navijam za te koji slave uz onakve pesme?", upitao je Vučić.
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je za Srbiju važno da sačuva mir u celom regionu i da su zato BiH i mir od ključnog značaja za sve nas.

Vučić je, gostujući na televiziji Pink, kazao da mu ne smeta kada Bošnjaci kažu da vole našu rašku oblast, ili kako je nazivaju, Sandžak.

“Mi nemamo problem s tim, i kao što mi gradimo škole i bolnice u RS koje se nazivaju Srbija, Vuk Karadžić i slično, rekao sam im da mi nenamo ništa protiv da i oni izgrade škole, bolnice u raškoj oblasti i da nose ime BiH. Međutim, od kada sam im to rekao niko nije izgradio niti jednu sem Srbije, koja gradi i u Novom Pazaru, Sjenici, Srebrenici”, naglasio je on.

Vučić je kazao da je dobrodošla svaka investicija u obrazovanje, zdravstvo i da nemamo ništa protiv toga da se zove takva ustanova BIH.

On je ukazao da, kada im to kaže, oni govore da Vučić ima svoj sistem bliskosti naroda.

S tim u vezi je rekao da neće nikada reći da su Srbi iz Srbije i RS drugačiji narod.

“Ja sam rođen u Beogradu, a moj otac u selu Crkvenjac, jer mu je majka proterana iz Čipuljića. Zar je on neki drugi Srbin u odnosu na mene ili sam ja bolji što sam rođen u Beogradu. Ni u čemu nisam bolji, niti lošiji”, podvukao je on.

Vučić je nalasio da ne postoje podele na hrvatski Srbi, crnogorski Srbi ili slično, već da postoje samo Srbi.

“Mi smo Srbi jedan narod i istom rodu pripadamo”, preneo je svoj stav dodajući da se to nekima ne dopada i da ga napadaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: