"Za 30 godina ovde će za Tita misliti da je Marsovac"

Za 30 godina će ovde za Tita misliti da je Marsovac kojeg je viša civilizacija poslala među divljake, kaže Abdulah Sidran za Nedeljnik.

Izvor: Nedeljnik
Podeli

Lepotu i snagu Jugoslavije u našim pamćenjima najviše daje rugobnost stvarnosti koju preživljavamo. I kako ona bude bivala sve gora, a putevi su takvi, sećanje na Jugoslaviju će - ma kako to izgledalo apsurdno - postajati sve bolje i lepše, kaže u velikom intervjuu za Nedeljnik Abdulah Sidran, akademik, pesnik, scenarista i šahista, pisac filmova kao što su "Sjećaš li se, Doli Bel?" i "Otac na službenom putu".

"Za 30 godina će se za Tita verovati da je Marsovac koga je viša civilizacija poslala među divljake da ih uljudi na nekom ludom poluostrvu, na jugu nekog potkontinenta, čije se ime zaboravilo. Kada se prepirem o toj temi sa drugačijim mišljenjima, ponekad kažem ovako: i ako bi se podvukla crta i račun dokazao da je Broz činio velike zločine - opet mu se ne bi moglo osporiti da je bio genije", kazao je Sidran.

U velikom intervjuu koji je objavljen u Nedeljniku čitajte šta je rekao o nekadašnjoj i današnjoj zemlji, Anti Markoviću, Radovanu Karadžiću, današnjem svetu, kapitalizmu i socijalizmu...

Društvo

strana 1 od 165 idi na stranu