Sprečena katastrofa – spaseno 769 ljudi

Ukupno 769 migranata je spaseno u tri operacije španske obalske straže nedaleko od španskih obala, objavila je na Tviteru organizacija Salvamento maritimo.

Izvor: B92

Subota, 23.06.2018.

23:41

Sprečena katastrofa – spaseno 769 ljudi
Foto: Gettyimages/Sean Gallup

U Gibraltarskom moreuzu je 298 ljudi pokupljeno sa 16 plovila i ostavljeno u andaluzijskim lukama Tarifa i Barbat.

U druge dve operacije, 342 migranta su pokupljena u Sredozemnom moru, između Španije i Maroka, a njih 129 u Atlantskom okeanu, kod ostrva Gran Kanarija.

Portparol Salvamento maritima je rekao da su spaseni migranti, među kojima ima dece, žena i beba, najvećim delom iz zemalja Magreba i podsaharske Afrike, ali da ih ima i iz Azije.

Te spasilačke operacije su urađene šest dana nakon što je u Valensiju stigao "Akvarijus", brod sa 629 spašenih migranata kome su Italija i Malta zabranile da pristane u njihovim lukama.

Pitanje migranata će biti tema sutrašnjeg mini-samita evropskih lidera.

Španija je, posle Italije i Grčke, treća evropska zemlja po broju migranata koji preko nje ulaze u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: