Napadnut Albanac u K. Mitrovici, kamenovano vozilo EULEX-a

Mladić albanske nacionalnosti zadobio je u petak oko 22 h lakše telesne povrede kada ga je nepoznata grupa napala u severnoj Kosovskoj Mitrovici, javlja KoSSev.

Izvor: Kossev
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE Sascha Steinbach
Ilustracija: EPA-EFE Sascha Steinbach

Ubrzo za ovim incidentom, dogodilo se i kamenovanje vozila EULEX-a za obezbeđenje, takođe u neposrednoj blizini napada na albanskog mladića.

Zamenik regionalnog komandira Besim Hoti potvrdio je za KoSSev

da su se incidenti dogodili. On takođe nije isključio mogućnost da bi oba napada mogla da budu povezana, odnosno da se radi o istim počiniocima.

„Trenutno radimo na identifikaciji počinioca i uspećemo u tome s obzirom na to da raspolažemo određenim informacijama o mogućim počiniocima,“ rekao je, dodajući da je i dalje u toku prikupljanje informacija u vezi sa oba slučaja.

Policija za sada napad na mladića vodi kao fizički napad i nanošenje lakih telesnih povreda, ali je Hoti naglasio da još uvek čekaju lekarski nalaz i da ne može da potvrdi informaciju o kakvim se tačno povredama radi.

Hoti takođe nije iskljućio mogućnost da su incidenti povezani kao posledica sa sinoćnom utakmicom srpske i švajcarske reprezentacije, ali jeste da su se incidenti dogodili nakon utakmice.

strana 1 od 98 idi na stranu