"Odlaskom delegacije u Sofiju Srbija priznala Kosovo"

Šef poslanika Dveri Boško Obradović tvrdi da je odlaskom najviše državne delegacije na Samit EU i Zapadnog Balkana u Sofiju Srbija priznala nezavisno Kosovo.

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

14:11

Foto: Tanjug, arhiva

Obradović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da Kosovo ne može da bude predstavljeno na državnom nivou i da, za razliku od Španije, koja ostaje principijelna i ne priznaje Kosovo, Srbija ga, odlaskom najvišeg rukovodstva, priznaje.

On je upitao šta je aktuelna vlast spremna da žrtvuje zarad puta u Evropsku uniju i da li je EU u koju nas, kako kaže, niko ne poziva, važnija od očuvanja Kosova i Metohije.

"Postavljam pitanje da li je normalno i da li je moguće da Španija u ovom trenutku više brine o KIM i o teritorijalnom integritetu nego najviši predstavnici naše vlasti. Da li je normalno da španska državna vlast ne priznaje lažnu državu Kosovo, a praktično naša vlast priznaje lažnu državu Kosovo?", upitao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: