Đilasov štab: Četiri liste su prešle cenzus u Beogradu

Izborni štab liste okupljene oko liste "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" saopštio je večeras da su četiri liste prešle su cenzus.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Navedeno je da su to lista Srpska napredna stranka "Zato što volimo Beograd - Aleksandar Vučić", lista Aleksandra Šapića i lista Socijalističke partije Srbije.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare u štabu koalicije okupljene oko liste Dragana Đilasa, na osnovu 20 odsto obrađenog uzorka lista Aleksandra Vučića osvojila je 45,2 odsto glasova, lista oko Dragana Đilasa 21,3 odsto, Aleksandar Šapić 6,6 odsto i SPS 6,1 odsto.

Dveri i ĐB osvojili su 3,5 odsto glasova, Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd 3,0, Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka 2,3 odsto, rečeno je u Đilasovom štabu.

Izborni rezultat liste Dragana Đilasa propraćen je aplauzom, a u štabu te liste prisustvuju lideri okupljeni u toj koaliciji - predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković, predsednik Narodne stanke Vuk Jeremić, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović i predsednik Levice Srbije Borko Stefanović.

strana 1 od 280 idi na stranu