Beli ipak na izborima, GIK proglasila njegovu listu

Gradska izborna komisija ipak je proglasila izbornu listu pod nazivom Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo Belovgrad.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 22.02.2018.

07:19

Beli ipak na izborima, GIK proglasila njegovu listu
Screenshot B92

Podsetimo, juče je saopšteno da je Upravni sud poništio listu Ljubiše Belog Preletačevića za izbore u Beogradu, jer nisu ispunjeni uslovi da se ta lista proglasi. Gradska izborna komisija potom je dala rok od 48 sati podnosiocu liste "Ljubiša Preletačević BELI - Zato što volimo BELOVGRAD" da otkloni utvrđene nedostatke.

Treba napomenuti i da je nedavno došlo do rastanka mladenovačkog pokreta "Samo jako" i Luke Maksimovića, koji je tumačio lik Ljubiše Belog Preletačevića na lokalnim izborima, a potom i u trci za predsednika Srbije.

Na sednici GIK-a, održanoj u sredu uveče, usvojeno je i rešenje o obrazovanju biračkih odbora za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisanih za 4. mart 2018. godine. Na istoj sednici usvojeno je i rešenje o utvrđivanju Zbirne izborne liste, kao i odluka o obrazovanju Radne grupe za izradu predloga izgleda biračkog listića, navodi se u saopštenju GIK-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: