"Otvaranje septičke jame? Možda je malo grub naziv" VIDEO

Mejl kojim su novinari u Leskovcu pozvani da prisustvuju puštanju u rad septičke jame u jednoj osnovnoj školi napisan je nespretno, navodi Bojan Tojaga.

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2018.

18:37

Šef Odeljenja za društvene delatnosti ipak je danas posetio Osnovnu školu ”Slavko Zlatanović“ u selu Miroševcu, gde je izgrađena nova septička jama.

“Na početku bih hteo da se izvinim novinarima zbog mejla koji im je stigao iz Odeljenja za društvene delatnosti, a kojim su pozvani na puštanje u rad septičke jame. Možda je to malo… Onako, grub, rogobatan naziv”, rekao je Tojaga. Toalete unutar škole ponovo će moći da koristi 160 đaka. Na pitanje gde su dosad išli, učenici za ekipu O2 kažu:

“Išli smo tamo iza, tamo ima domaćinstvo, čuvaju svinje, pa smrdi, a ima miševe”, navodi jedan dečak, dok drugi dodaje: “Napolju”.

“Posle izvršenih radova na mahove smo puštali u rad sanitarne čvorove, oni su u funkciji i možemo sada da otvorimo to”, ističe direktor škole Bratislav Stanković.

Inače, sadržaj stare jame često se ranije izlivao na školsko igralište. Izgradnja nove septičke jame zapremine 50 kubnih metara koštala je 250.000 dinara.

“Možda je ovo i dobro, verujem da je dobro, jer smo uspeli da skrenemo pažnju javnost na stanje škola u selima”, ističe Tojaga.

Učenici svake desete škole u leskovačkim selima i dalje koriste poljske toalete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: