"Ko da bude novi predsednik? Davno sam ja rekao svoj stav"

Podgorica -- Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da bi naredni šef crnogorske države trebalo da bude lider DPS Milo Đukanović, prenosi RTCG.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Na pitanje koga bi voleo da vidi kao svog naslednika, Vujanović je rekao da je “davno obznanio svoj stav” i da "prvi čovek vladajuće partije treba da bude predsednik Crne Gore".

"Sa ove pozicije Crna Gora svoje vrednosti i dalje treba da brani. Nisu one definitivno zaštićene i mislim da se u ličnosti predsednika DPS ima garant odbrane vrednosti Crne Gore. Ja sam iz sve snage i uvek govoreći njemu samom smatrao da treba da se prihvati dužnosti predsednika države, očekujući da ostvari pobedu, ako se kandiduje, u prvom izbornom krugu i verujem da u ličnoj ravni treba da donese odluku koja je u funkciji onoga što je očekivanje onih koji ga podržavaju", rekao je Vujanović.

RTCG prenosi da je Vujanović to kazao nakon svečane sednice povodom obeležavanja Dana opštine Danilovgrad.

Podgorička "Pobjeda" objavila je u petak da DPS želi da lider te stranke Milo Đukanović bude kandidat za predsednika na predsedničkim izborima u Crnoj Gori naredne godine i da će sednica Glavnog odbora DPS o ovom pitanju biće održana do kraja meseca.

Lider DPS Milo Đukanović rekao je ranije da će njegova partija do kraja novembra odlučiti o kandidatu za predsednika na izborima naredne godine.

Đukanović je u intervjuu Prvoj TV kazao da se “čovek umori baveći se jednim poslom 20 godina” , te da u DPS- u i u vladajućoj koaliciji ima više ljudi “spremnih da odgovore potrebi pobede na predsedničkim izborima” i da “doprinesu daljem prosperitetu”.

On se oktobra prošle godine posle parlamentarnih izbora povukao sa državnih funkcija, što je njegovo treće povlačenje od obnove državne nezavisnosti 2006. godine.

Crnu Goru naredne godine očekuju predsednički izbori, a spekuliše se o mogućem Đukanovićevom povratku na državne dužnosti.

Đukanović je jedini bivši jugoslovenski lider koji je ostao potpuno u vlasti kroz cele devedesete do današnjeg dana. Prema Forbsovoj listi najbogatijih predsednika država nalazi se na 20. mestu u svetu, sa bogatstvom od 14,8 miliona dolara.

Region

strana 1 od 114 idi na stranu