Polne dileme u parlamentu:"Brnabić ni gospodin ni gospođa"

Isticanje seksualne orijentacije mandatarke Ane Brnabić bila je tema za pojedine opozicione stranke.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Poslanik DSS Milan Lapčević najavio je da ta stranka neće glasati za njen kabinet jer kako je rekao nije se rodno odredila.

Ovakav rečnik osudio je predsednik skupštinskog odbora za ljudska i manjinska prava.

DSS pita na osnovu čega je predložena Ana Brnabić koja je osim što je pripadnica LGBT populacije i predstavnica USAID-a.

"Što se tiče kandidata za predsednika Vlade Ane Brnabić ne mogu da je nazovem gospođom niti gospodinom. Nije se rodno odredila. Mi ne možemo da to podržimo zato što nam nije jasno na koji način je ona predložena od strane predsednika republike da bude mandatar", naveo je Milan Lapčević iz DSS.

Ovakav rečnik osudio je predsednik odbora za ljudska i manjinska prava u Skupštini Srbije Meho Omerović.

"Žalosno je da jedan narodni poslanik tako govori. Siledžijski odnos prema ženi samo zato što je ona drugačije seksualne orijentacije je loš za sve nas. Danima se priča samo o tome da je Ana Brnabić pripadnica LGBT populacije i da ima hrvatsko poreklo, a da niko ne priča o tome šta i kako radi, niti koji su izazovi pred njom. Prevrtati i ispitivati krvna zrnca njenih pradedova, govoriti da je ona bezrodna osoba je nešto što je ponižavajuće za parlamet", naveo je Omerović.

Omerović kaže da bi Anu Brnabić trebalo ceniti po onome kako će raditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu