"Gde je Maja Gojković? U Beogradu, u Srbiji, u Skupštini"

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović odbacio je danas kritike opozicije zbog prekida sednice parlamenta.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 01.03.2017.

13:52

Foto: Tanjug

Kako kaže, aktuelno zasedanje će biti nastavljeno, ali nije precizirao kada će to biti.

Martinović je novinarima u parlamentu rekao da je predsednica Maja Gojković dala pauzu u skladu sa poslovnikom i Ustavom.

Martinović je naveo i da će Skupština Srbije nastaviti rad kada budu završene konsultacije ,ali nije precizirao kada će to biti.

"Pauzu će da prekine Maja Gojković onda kada smatra da je to potrebno", rekao je Martinović, ponovivši da će sednica parlamenta biti nastavljena "kada Gojković to odredi".

On je na insistiranje novinarearekao "da su konsultacije u toku i sa predstavnicima poslaničkih grupa kao i sa Vladom".

Upitan gde je sada Gojković, on je odgovorio da je Gojković "u Srbiji, u Beogradu, u Skupštini... Gde treba da bude i gde radi svoj posao".

Martinović je naveo i da prethodno nije bilo "nikakvog državnog udara niti diktature" vlasti kako su to tvrdili pojedini poslanici opozicije.

"Opozicija je pokušala da baci ljagu na Gojković i celu skupštinu", rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima, oni koji sada optužuju vlast su dok su vladali državom "su radili šta su hteli".

"Oni su uvodili diktaturu i kršili Ustav", rekao je Martinovć, koji je odao proznanje predsednici parlamenta na, kako je rekao, osećaju za demokratičnost i kulturu dijaloga sa opozicijom.

On je rekao i da je 3. mart krajnji rok za raspisivanja predsedničkih izbora i da će biti raspisani u roku, ali nije naveo kada će Maja Gojković to da uradi.

Gojkovićeva je odredila pauzu u radu na predlog poslanika vladajuće većine i saopštila da ide na konsultacije u Vladu Srbije.

Nije precizirala temu razgovora u Nemanjinoj 11, niti do kada će trajati pauza.

Pripadnici opozicije burno su reagovali na odluku, opširnije - OVDE.

"Skupština funkcioniše"

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević izjavio je da sednica parlamenta danas nije prekinuta, već da je određena pauza.

Milićević je novinarima u parlamentu rekao da je određena pauza kako bi se napravila ravnoteža između toga da skupština nastavi da radi i obavljanja proceduralnih radnji oko raspisivanja predsedničkih izbora.

Navodeći da će u narednim danima javnost biti obaveštena o nastavku sednice, Milićević je istakao da je danas obavljen jedan krug konsultacija i da će se one nastaviti i narednih dana.

"Skupština funkcioniše", rekao je Milićević.

Prema njegovim rečima, vladajuća većina koja je obavila konsultacije smatrala je da je važno naći ravnotežu između onoga što parlament treba da nastavi da radi, a da se na drugoj strani omogući potencijalnim predsedničkim kandidatima da to i budu.

"Najpre smo slušali najave i kritike da neće biti sednice na početku zasedanja, da neće biti sednice Kolegijuma, a onda kada su zakazani sednica i kolegijum, čuli smo kritike da je dnevni red nevažan i nebitan", rekao je Milićević i dodao da za tu poslaničku grupu ne postoje više i manje važni zakoni i deklaracije.

Kako je naveo, danas da bi neko dobio poverenje građana na izborima nije dovoljna samo kritika, već i rezultati rada.

Komentarišući kritike opozicije zbog pauze u radu parlamenta, kaže da mu je jedna posebno bila interesantna.

Kako je rekao, jedan od lidera opozicije je rekao da se vladajuća većina plaši postavljanja poslaničkih pitanja utorkom i četvrtkom.

"Samo im je taj četvrtak bio potreban da postave pitanje i da pobede na izborima", zaključio je Milićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: