Završena porodična šetnja Dveri

Beograd -- Porodična šetnja u cilju promovisanja porodičnih vrednosti i brige o deci, koju je organizovao Pokret Dveri, završena je ispred zgrade Vlade Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

Šetnja je počela ispred zgrade Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana a okupljene su, na simboličan način, predvodila deca na trotinetima, biciklama i u dečijim kolicima, kako bi se i time ukazalo na neophodnost jačanja porodičnih vrednosti.

Okupljeni su nosili zastave i balone sa natpisima "Dveri" kao i državne zastave, a među njima su bili i predstavnici Svetskog kongresa porodica, iz više zemalja, koji je prethodno održan u Beogradu.

Na tom kongresu, u organizaciji Pokreta Dveri, usvojena je Beogradska deklaracija, u kojoj se naglašava da porodica i porodične vrednosti a ne promocija homoseksualizma, moraju da budu pod zaštitom države i društva.

Tu deklaraciju, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ostavio je na ulaznim vratima zgrade Vlade u kojoj, kako je rekao novinarima nije bilo nikoga da je primi.

"To što nema nikoga je dokaz da Vlada Srbije ne radi svakoga dana", rekao je Obradović koji je prethodno pročitao deklaraciju u kojoj se navodi da je porodica najstarija društvena institucija i da ne može biti redefinisana.

On je naveo i da je prioritetan problem sa kojim se društvo u Srbiji suočava to što Srbija "gubi skoro 40.000 stanovnika godišnje".

"Prioritet države treba da bude uvođenje pro-porodičih i pro-populacionih mera u cilju stvaranja uslova za formiranje porodica sa više dece", rekao je Obradović.

U deklaraciji je navedeno i da su apsolutno neprihvatljive odredbe budućeg Građanskog zakonika Srbije kojim će biti omogućena legalizacija eutanazije, surogat materinstva i legalizacija istopolnih brakova.

"Odlučno odbijamo pritiske radikalnih seksualnih aktivista i njihovih finansijera", navedno je u deklaraciji u kojoj je izražena zabrinutost zbog izuzetno velikog broja (više od 150.000 godišnje) abortusa u Srbiji.

Navedeno je i da "osobe drugačije seksualne orijentacije moraju imati sva prava kao i svi ostali građani ali da nikada ne mogu imati posebna prava sa osnovu seksulane orijentacije".

Učesnike porodične šetnje pratila je policija, čiji pripadnici su obezebđivali i zgradu Vlade, a skup je protekao bez incidenta.

Prethodno je u zgradi Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana održana Regionalna konferencija Svetskog kongresa porodica koji je organizovao Pokret Dveri.

Obradović je rekao Beti da je to u Srbiji najznačajniji pro-porodični skup u oblasti zaštite porodičnih vrednosti i da je ovo prvi put da ga organizuje parlamentarna stranka.

On je rekao i da je cilj Dveri da Srbija ima Vladu koja će se baviti porodičnim a ne "gej-frendli vrednostima".

Svetski kongres porodica je međunarodna koalicija koja okuplja više od 80 zemalja sveta, a Dveri su član te koalicije od 2003. godine.

Društvo

strana 1 od 139 idi na stranu