"Vlast o nevidljivim neprijateljima umesto o siromaštvu"

Pokret za preokret Janka Veselinovića pozvao je sve političke činioce da se odrede prema nacionalističkim postupcima vlasti i dela opozicije.

Izvor: B92

Nedelja, 31.07.2016.

13:52

Foto: Tanjug

U saopštenju, taj pokret je ocenio da vlast u Srbiji koristi opasnu nacionalnističku retoriku i traži nove neprijatelje kako bi skrenula pažnju sa, kako je navedeno, katastrofalnog socijalnog i ekonomskog položaja građana.

Pokret je ocenio da je "ovih dana kulminirala" opasna nacionalistička retorika koju koriste Srpska radikalna stranka, Srpska napredna stranka i Socijaldemokratska partija Srbije, ali i HDZ u Hrvatskoj i SDA u BiH.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je u saopštenju da je za Srbiju posebno tragično što je i personalno reč o istim akterima koji su i tada vodili pogubnu politiku za Srbe i Srbiju, i da njihovi huškački govori stvaraju sve uslove za nove sukobe, čije bi posledice opet trpeli obični građani.

"Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Nikola Selaković i Aleksandar Vulin traže nove neprijatelje kako bi skrenuli pažnju sa katastrofalnog socijalnog i ekonomskog položaja građana Srbije. Isto čine i političari u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini", naveo je Veselinović.

Veselinović je pozvao sve političare i političke stranke da se suprotstave narastajućim nacionalističkim postupcima, ocenivši da SNS i Vučić umesto o ekonomskim temama, siromaštvu i nezaposlenosti, govore o stranom neprijatelju "koji ugrožava stabilnost Srbije".

"Našim, ali ni desničarskim političarima u Hrvatskoj i BiH, novi nacionalni obračuni bili bi legitimno sredstvo da dobiju koji glas više i da zadrže svoje pozicije. Pošto drugu politiku nemaju to je i jedini način da ostanu na vlasti. Na toj politici neki opstaju već 30 godina", dodao je Veselinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: