Šverc kokaina, uhapšeni Hrvati i Srbi

U višemesečnoj međunarodnoj akciji kriminalističkog istraživanja Dunav uhapšeno je više osoba među kojima su šest državljana Hrvatske i dva državljana Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.02.2016.

12:52

Default images

Kod njih je zaplenjena droga čija se vrednost ulične prodaje procenjuje na najmanje 1.360.000 evra.

Akcija hapšenja je sprovedena na području Austrije, Nemačke, i Holandije, javile su agencije.

Tokom istraživanja utvrđena je sumnja da je je 66-godišnji hrvatski državljanin zajedno sa 63-godišnjim sunarodikom organizovao krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Holandiju, gde su prokrijumčareni kokain skrivali u tajnom skladištu 62-godišnjeg hrvatskog državljanina u blizini Roterdama. Iz tog skladišta kokain su distribuirali preprodavačima u Austriji, Hrvatskoj i BiH.

Oni se sumnjiče da su, tokom prošle godine, u 12 navrata nabavili i prodali oko 34 kg kokaina, od čega je u šest odvojenih zaplena na području Hrvatske, Austrije, Nemačke i Holandije zaplenjeno oko 7.7 kg te droge.

Do sada je ukupno uhapšeno 13 osoba i to šest hrvatskih, dva austrijska i dva državljana Srbije.

Tokom njihovog hapšenja pronađena je i oduzeta veća količina novca za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom kokaina kao i poslovna dokumentacija koja se dovodi u vezu s pranjem novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: