"Stečajna mafija" Specijalnom sudu

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je da je Posebno odeljenje (za organizovani kriminal) Višeg suda u Beogradu nadležno da sudi u predmetu "stečajna mafija".

Izvor: B92

Četvrtak, 30.04.2015.

16:32

Default images

U saopštenju se navodi da je Apelacioni sud u Beogradu 27. aprila doneo rešenje kojim je odbio kao neosnovane žalbe okrivljenih i njihovih branilaca i potvrdio rešenje krivičnog vanpretresnog veća Posebnog odeljenja od 20. marta 2015.

Rešenjem krivičnog vanpretresnog veća odbijeni su kao neosnovani predlozi okrivljenih i branilaca da se Posebno odeljenje oglasi nenadležnim u postupku koji se vodi protiv Gorana Kljajevića i drugih u predmetu "stečajna mafija" i predmet uputi na nadležnost prvostepenom krivičnom odeljenju Višeg suda u Beogradu.

"Nakon prijema spisa predmeta, shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, postupajući predsednik veća Posebnog odeljenja (za organizovani kriminal) Višeg suda u Beogradu nastaviće sa započetim pripremama za glavni pretres i odrediti novi termin pripremnog ročišta", naveo je Apelacioni sud.

Pripremno ročište je pred Posebnim odeljenjem bilo zakazano za 11. mart 2015. godine pošto je Apelacioni sud u februaru ukinuo osuđujući deo presude i naložio da se suđenje ponovi, dok je u celosti potvrdio oslobađajući deo presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: