MKD: Teroristi OVK upali u karaulu

Skoplje -- Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba s oznakama OVK zauzelo je tokom noći policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini severne granice zemlje.

Izvor: Tanjug
Podeli

Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena. Napad je izveden u 2.30h posle ponoći.

Kako je objavljeno, napad se tretira kao teroristički akt, a izvela su ga najverovatnije lica s Kosova. Svi policajci su sada na bezbednom, dok su napadači otišli u nepoznatom pravcu.

Kako je rekao portparol makedonskog ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski, napadači su bili dobro naoružani, nosili su uniforme i maske s oznakama OVK i razgovarali su na albanskom jeziku, dok je s policajcima "na lošem makedonskom" komunicirao jedan od njih.

"Mi smo OVK. Recite svima da vas ni (predsednik najveće albanske stranke u zemlji DUI Ali) Ahmeti, ni (premijer Nikola) Gruevski ne mogu spasiti. Ne želimo Ohridski sporazum. Hoćemo svoju zemlju, neka niko ne dolazi, sve ćemo likvidirati", rekao je jedan od terorista.

Teroristi su razoružali, vezali i tukli trojicu policajaca, a ceo događaj su snimili i kamerom. Zatim su četvrtom dali ključeve od lisica i rekli da imaju pola sata da pobegnu, inače će ih ubiti.

Opština Lipkovo se nalazi na širem području severa Makedonije, a selo Gošice sa oko 500 stanovnika prema popisu iz 2002. godine ima 99 odsto albanskog stanovništva.

Kotevski je rekao da je "izvršen državni teroristički napad" i da je karaula bila zarobljena nekoliko sati.

Kada su napadači otišli, policajac kome nisu bile vezane ruke je odvezao ostalu trojicu kolega i zajedno su se pešice spustili u selo.

Kotevski nije želeo da kaže da li je karaula u ovom selu obezbeđena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1328 idi na stranu