Savetnik Putina: Porošenko nacista

London, Moskva -- Viši savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Sergej Glazjev, nazvao je ukrajinskog predsednika Petra Porošenka u izjavi za britanski BBC nacistom.

Izvor: Tanjug
Podeli

Glazjev je, takođe, Porošenkovu nameru da danas u Briselu potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom okarakterisao kao nezakonitu.

"Evropa pokušava da navede Ukrajinu da silom potpiše taj sporazum. Oni su organizovali vojni udar u Ukrajini i pomogli da na vlast dođu nacisti. Ta nacistička vlada bombarduje najveći region u Ukrajini", kazao je on za BBC.

Na pitanje novinara da li smatra da je Porošenko nacista, Putinov savetnik za regionalne ekonomske integracije je odgovorio: "Naravno."

On je dodao: "Mislim da će posle potpisivanja tog sporazuma između Ukrajine i EU evropska javnost biti iznenadjena kad taj nacistički Frankenštajn, kojeg su stvorili evropski birokrate i neki političari, pokuca na vrata evropskih zemalja."

Glazjev je Porošenka nazvao "nelegitimnim predsednikom", zato što glasači u nekim delovima Ukrajine nisu ni učestvovali na predsedničkim izborima održanim u maju.

Porošenko bi danas na samitu EU u Briselu trebalo da potpiše sporazum o pridruživanju sa Unijom, od čega je odustao njegov prethodnik Viktor Janukovič, zbog čega je i svrgnut sa vlasti u februaru, podseća BBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 516 idi na stranu