Do novih dokumenata bez taksi

Beograd -- Građani kojima su dokumenta oštećena, uništena ili izgubljena u poplavama zahteve za izdavanje novih mogu podneti u policijskim upravama, bez plaćanja taksi.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Prilikom podnošenja zahteva za izdavanje dokumenata neće se naplaćivati takse i naknade", navelo je Ministarstvo unutaršnjih poslova u obavestenju na svom sajtu.

Građani koji su zbog poplava ostali bez dokumenata to dokazuju izjavom da su pogođeni posledicama poplavama, da su ostali bez dokumenata, kao i potvrdom Crvenog krsta da se nalaze u evidencijama ove organizacije, ukoliko su kod nje prijavljeni.

oželjno je da prilikom dolaska u policijsku upravu, odnosno policijsku stanicu sa sobom ponesu bilo koji dokument, ukoliko ga poseduju, bez obzira da li je oštećen, naveo je MUP.

Ukoliko su posedovali biometrijsku ličnu kartu ili biometrijsku putnu ispravu "nisu u obavezi da prilažu izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu Srbije prilikom podnošenja zahteva za izdavanje novih ličnih dokumenata".

Za ovu kategoriju građana sve vrste dokumenata, "a naročito lične karte koje služe kao dokaz o identitetu i za ostvarivanje drugih prava pred državnim organima i institucijama, izdavaće se po hitnom postupku".

strana 1 od 241 idi na stranu