Pomoć francuske NVO

Beograd -- Francuska humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" obezbedila je donaciju od pola miliona dinara za porodice pogođene poplavama.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ekipa francuskih volontera dopremila je danas u prihvatilište na DIF-u na Košutnjaku 10.000 pelena, 2.000 litara dugotrajnog mleka, 200 paketa mleka u prahu, 1.000 paketa kašica i mlevene plazme kao i preko 2.000 proizvoda za higijenu, a jedan deo robe je odnet u Hotel Slavija, gde su smeštene majke sa malom decom.

"Zbog hitnosti situacije odlučili smo da kupimo prvi deo naše pomoći direktno u Srbiji i da je što pre odnesemo najugroženijima", rekao je osnivač "Solidarnosti za Kosovo" Arno Gujon, a navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, prva donacija od 570.000 dinara namenjena je deci zbog informacije da svugde nedostaju dečja hrana i pelene.

"U Francuskoj naše ekipe dobrovoljaca rade neprestano i sakupljaju dodatnu pomoć za Srbiju", rekao je on.

U saopštenju se navodi da organizacija "Solidarnost za Kosovo" broji preko 8.000 donatora iz cele Francuske i oko 30 volontera koji učestvuju u radu te organizacije, kao i da je samo tokom 2013. godine obezbedila šest konvoja humanitarne pomoći za srpske enklave na Kosovu, letovanje u Crnoj Gori za 40 dece sa Kosova i Metohije, kupovinu stoke za gazdinstva i renoviranje pet osnovnih škola.

Društvo

Milionska šteta u Trsteniku

Beograd -- Opština Trstenik u poplavama pretrpela štetu od 545 miliona dinara i ostala bez izvorišta pijaće vode, izjavio je danas predsednik te opštine Miroslav Aleksić.

Društvo subota 31.05. 15:43 Komentara: 0
strana 1 od 241 idi na stranu