Saučešće stranaka porodici Rakića

Saučešće porodici Miodraga Mikija Rakića uputili su lideri stranke Zajedno za Srbiju, Liberalno demokratske patrije, kao i Liga socijaldemokrata Vojovdine.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 13.05.2014.

20:47

Default images

Povodom smrti Miodraga Rakića, predsednik stranke Zajedno za Srbiju Dušan Petrović uputio je izraze najdubljeg saučešća porodici Rakić i NDS-u.

"Miki je svojom hrabrošću, nesebičnošću i posvećenošću teškom poslu koji je radio ostavio zauvek vidan trag u političkom i javnom životu Srbije. Svi mi imali smo sreću da budemo svedoci ogromnog pregnuća koje je ugradio u bezbedniji i bolji život svih građana Srbije", naveo je Petrović.

"Miki je svim onim što je u toku svog kratkog života učinio doprineo da Srbija bude bolja zemlja, više uvažena i poštovana u svetu", dodao je on.

Prema Petrovićevim rečima, Miodraga Rakića u javnom životu Srbije niko neće i ne može zameniti, ali će sve ono što je dobro za Srbiju uradio ostati trajno dobro i biti jasan znak kako se politikom i javnim poslovima treba baviti.
Èedomir Jovanoviæ (Beta, arhiva)
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović uputio je telegram saučešća Rakićevoj porodici i Novoj demokratskoj stranci.

“Primite izraze mog najdubljeg saučešća i poštovanja za sve što je Miodrag Rakić uradio kako bi Srbija bila bolja zemlja,“ naveo je Jovanović u telegramu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da je Miodrag Miki Rakić ostavio neizrecivo veliki trag u političkom životu Srbije.

“Zatvaranje haškog poglavlja, borba protiv organizovanog kriminala i snažni koraci učinjeni na evropskom putu, samo su neki od uspeha Srbije koje je teško i zamisliti, bez njegove energije, rada i vizije. Uz sve to, bio je dobar čovek i prijatelj. Nedostajaće nam“, poručuje se u saopštenju LSV-a.

Miodrag Miki Rakić, bivši potpredsednik Demokratske stranke i jedan od najbližih saradnika Borisa Tadića, preminuo danas u Beogradu posle duge i teške bolesti.

Lider Nove demokratska stranka saopštio je da je Rakić bio njegov najbolji prijatelj i najhrabriji saborac.

Lider DS-a Dragan Đilas uputio je saučešće u svoje i u ime Demokratske stranke.

Telegram saučešća porodici Miodraga Rakića uputio je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Telegram saučešća povodom smrti Rakića uputio je i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je u telegramu saučešća NDS navela da je Rakićeva smrt gubitak za tu stranku i za parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: