Rodić: Ne smanjivati snage Kfora

Beograd -- Ministar odbrane u odlazećoj Vladi Srbije, Nebojša Rodić i komandant Štaba Združenih snaga NATO u Napulju, admiral Brus Klingan razgovarali su u Beogradu.

Izvor: Beta
Podeli

Teme su bile regionalna saradnja i uloga Srbije u izgradnji bezbednosnosti na Balkanu i saradnja Srbije i NATO u programu Partnerstvo za mir.

Ministarstvo odbrane je saospstilo da su Rodić i Klingan naglasili značaj saradnje Vojske Srbije i Kfora čiji rezultati doprinose jačanje bezbednosti u regionu.

Rodić je rekao da će održavanje neutralne pozicije NATO pomoći sprovođenje Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i istakao da je u tom smislu od posebne važnosti da ne dođe do smanjenja snaga Kfora.

Admiral Klingan je izrazio zadovoljstvo komunikacijom na visokom nivou Srbije i NATO, i želju da se kvalitetna saradnja nastavi.

U razgovoru je istaknut značaj predstojećeg sastanak zamenika načelnika generalštabova u okviru Procesa saradnje ministara odbrane zemalja Jugoistočne Evrope. Taj sastanak će biti u Beogradu od 10. do 13. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu