Putevi suvi, bez snega

U Srbiji na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima kolovozi su uglavnom suvi i snega nema, saopštili su jutros "Putevi Srbije".

Izvor: B92

Subota, 30.11.2013.

10:25

Default images

Kako se navodi, na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su vlažni, a na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetarana teritoriji Valjeva, Novog Pazara.

Na ostalim putnim pravcima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kolubare, Novog Pazara, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, navodi se u saopštenju.

Prema informacijama kojima raspolaže Auto moto savez Srbije, u većem delu naše zemlje preovladjuje pretežno vedro i hladno vreme, prema rečima meterologa ni danas neće biti padavima.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije juče je na putevima u Srbiji evidentirano 112 saobraćajnih nezgoda u kojima su 34 osobe teže i lakše povređene, a dve osobe su izgubile život. U Beogradu je zabeleženo 57 nezgoda u kojima je 13 lica povređeno.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: