"Doneti zakon, zaustaviti kriminal"

Beograd -- Mladi LDP-a u otvorenom pismu Nebojši Stefanoviću zatražili su donošenje i primenu zakona o privatnom obezbeđenju da bi se zaustavio porast kriminala i nasilja.

Izvor: Beta
Podeli

Mladi LDP-a su naveli da je ubistvo mladića Fedora Frimermana koga je pretuklo obezbeđenje kod jednog splava u Beogradu strašna opomena društvu i samoj državi, pred kojim niko ne sme da zatvara oči i izrazili zabrinutost zbog porasta nasilja pre svega u porodici i među omladinom.

Pozvali su Stefanovića da se konačno oglasi o tom problemu i pokrene debatu u Skupštini Srbije.

Naveli su da je jasno da je Stefanoviću, lideru njegove Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću i koalicionim partnerima SNS rekonstrukcija vlade "pitanje svih pitanja", ali da bi trebalo da razmisli o tome da li su država i on, Stefanović, kao istaknuti funkcioner, nešto preduzeli da se obuzda porast nasilja i sputaju pojedinci koji ga prouzrokuju.

"Recite otvoreno, da li je još u maju u Skupštinu stigao Predlog zakona o privatnom obezbeđenju čije bi donošenje možda sprečilo kriminal, nasilje i ubistva koja su povezana s ljudima koji deluju u ovoj oblasti? Zašto se o ovom zakonu nije raspravljalo i kako to da javnost nije upoznata s tim da ovakav zakon uopšte postoji?", upitali su u pismu mladi LDP.

Oni su u pismu upozorili da ignorisanje tog problema može dovesti u opasnost svakog ko se nađe na putu nasilnika.

"Poslednji je momenat da država preduzme korake koji nisu samo deklarativnog karaktera, već suštinski pokazatelj da je primećen problem na koji se daje jasan odgovor", ukazuje se u pismu.

Mladi LDP su otvoreno pismo uputili i poslaničkim grupama u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 175 idi na stranu