SNS: Ubedljivo smo osvojili Zemun

Na osnovu 95 %obrađenih rezultata SNS osvojila 51,52 odsto glasova u Zemunu. SPS 11,69, DS - 8,92, DSS- 6,81, SRS- 4,23, LDP - 4,14, a URS - 0,98 procenata.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 02.06.2013.

00:00

Default images

Prethodno je SNS na tviteru objavila da je osvojila više od 50 odsto glasova birača na lokalnim izborima u Zemunu, a to je gostujući u Utisku nedelje rekao i Nebojša Stefanović, član predsedništva SNS-a. On je rekao da je SNS najverovatnije osvojio oko 55 odsto glasova a da je DS dobio nešto manje od 10 odsto na današnjim lokalnim izborima u Zemunu.

Nebojša Stefanović zaključuje da su građani Zemuna danas uputili poruku podrše politici stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića.

Vučić je u opštinskom odboru stranke u Zemunu rekao da je SNS ostvario ono što u poslednjih 24 godina niko nije uradio - da u jednoj od najvećih srpskih opština osvojili su više od 50 odsto glasova.

"To pokazuje kakva je podrška. Srbiju moramo da izvučemo iz krize. Poruka nama je da se ponašamo odgovornije od ostalih, potrebno je da dovedemo one koji će da se bore za druge a ne za sebe", rekao je Vučić ocenjujući da je pobeda naprednjaka u Zemunu pokazuje podršku naroda za modernu i naprednu Srbiju i reformama u Srbiji.

Opštinska izborna komisija u Zemunu saopštila je da je prema dosadašnjim podacima sa 19 od ukupno 106 biračkih mesta, Srpska napredna stranka osvojila 36 od 57 odborničkih mandata, a da je druga koalicija oko socijalista sa 8 mandata.

U toj opštinskoj izbornoj komisiji agenciji Beta je rečeno da su cenzus još prošle Demokratska stranka i zajednička lista DSS-Dveri koje su osvojile 6 odnosno 4 odbornička mandata. Tanjug prenosi da je cenzus prešla i LDP i da je sa 5,17 odsto dobila 3 mandata.
(Tanjug)
Poslanik DS-a Dragan Šutanovac je gostujući u Utisku nedelje čestitao naprednjacima na pobedi na izborima u Zemunu uz ocenu da je ta pobeda bila očekivana kao i da je izlaznost bila mala.

Izlaznost u Zemunu je inače bila gotovo duplo slabija nego pre nedelju dana u Kosjeriću. Naime, prošle nedelje do 18 časova u Kosjeriću je glasalo 62 odsto birača, a danas u Zemunu do šest popodne 31 odsto.

Predsednik Opštinske izborne komisije Marinko Šakan rekao je da su izbori protekli bez ikakvih problema i da nije bilo nepravilnosti kao i da će konačni rezultati izbora biti sutra.

Za 57 odborničkih mesta u Zemunu bori se 14 izbornih lista. Pravo glasa imalo je oko 160.100 birača, a na 106 biračkih mesta glasalo se od 7 do 20 časova. Među prijavljenim izbornim listama ima osam stranačkih i šest grupa građana.
(Tanjug)
Prva lista na glasačkom listiću bila je lista Srpska napredna stranka - Aleksandar Vučić, zatim je sledila lista koalicije Demokratska stranka Srbije - grupa građana Dveri, kao i lista "Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS-SDPS-Pokret veterana".

Među učesnicima izborne trke u Zemunu bili su i liste Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke, Grupe gradjana Zemunski pokret - Pokret radnika i seljaka - prof. Miša Krstić, lista Gradjanska alternativa - Goran Mandić, kao i lista Liberalno demokratska partija - Čedomir Jovanović.

Takođe, među ponudama na izbornom listiću bili su i lista pod rednim brojem devet - "Moj Zemun grad - Milan Nadoveza Naja", zatim lista "Zemun naš grad - Gradjanski pokret Zemun - URS - SPO", kao i lista "Grupa gradjana za Zemun - Pokret za razvoj Batajnice". Gradjani će moći da se opredele i izmedju liste "Socijaldemokratski savez - prof. dr Danica Grujičić", liste "SNP 1389 - srpski Zemun - Miša Vacić", kao i liste grupe gradjana "Zemunska priča - naša stvar - treća Srbija".
(Tanjug)
Novi lokalni parlament bi trebalo da bude konstituisan u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata izbora, a rok za njihovo objavljivanje u "Službenom listu grada Beograda" je 24 sata od zatvaranja biračkih mesta, predvidjeno je rokovnikom za obavljanje izbornih radnji.
Zemun bi trebalo da dobije novi parlament, ukoliko izbori ne budu ponovljeni, do 17. juna.

Eventualni ponovni izbori, ukoliko budu utvrdjene nepravilnosti na biračkim mestima, biće održani 9. juna, odnosno u roku od sedam dana od dana utvrdjivanja nepravilnosti na biračkom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

254 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: