Boston: Carnajev prebačen u zatvor

Boston -- Osumnjičeni za bombaški napad tokom maratona u Bostonu Đohar Carnajev prebačen je iz bolnice u zatvor Fort Devens u Masačusetsu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Devetnaestogodišnji Čečen, koji je teško ranjen u pucnjavi s policijom prošle nedelje nekoliko sati nakon što je policija objavila fotografije njega i njegovog brata, drugog osumnjičenog, bio je u bolnici Bet Izrael Dikonis, gde su na lečenju i neke od žrtava bombaškog napada.

Njegov stariji brat Tamerlan (26) ubijen je u pucnjavi s policijom.

Carnajev je u ponedeljak optužen za bombaški napad od 15. aprila u kome je troje ljudi poginulo i 264 čoveka su ranjena kod cilja Bostonskog maratona.

Predstavnica šerifske službe SAD Dru Vejd potvrdila je danas da je Đohar Carnaev prebačen iz bolnice i da se sada nalazi u zatvoru Fort Devens u Masačusetsu, preneo je Rojters.

Svet

UN, Irak i sloboda medija

Njujork -- UN i organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč pozvale su Irak da poništi suspenziju licenci za 10 satelitskih TV kanala.

Svet utorak 30.04. 22:55 Komentara: 0

Obama za zatvaranje Gvantanama

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama izjavio da će u Kongresu ponovo pokrenuti priču o zatvaranju baze Gvantanamo u kojoj su pritvoreni osumnjičeni islamski ekstremisti.

Svet utorak 30.04. 21:28 Komentara: 2

Presuda zbog smrti 156 gostiju

Moskva -- Sud u sibirskom gradu Permu osudio je 7 osoba na zatvorske kazne od četiri do 10 godina zbog požara u noćnom klubu u gradu Uralu, u kom je stradalo 156 ljudi.

Svet utorak 30.04. 19:58 Komentara: 0
strana 1 od 340 idi na stranu