Ekshumacija žrtava "Oluje" u Zadru

Na Gradskom groblju u Zadru nadležni organi Hrvatske su počeli ekshumaciju posmrtnih ostataka žrtava srpske nacionalnosti koje su ubijene u akciji "Oluja".

Izvor: B92

Petak, 26.04.2013.

18:01

Default images

Komisija Vlade Srbije za nestala lica je saopštila da se očekuje da će proces ekshumacije na ovom groblju trajati oko šest radnih dana, a od svih ekshumiranih posmrtnih ostataka biće uzeti uzorci radi identifikacije metodom DNK analize.

Ovim se nastavlja proces ekshumacija grobnica u regionu severne Dalmacije u kojima su pokopane žrtave stradale u akciji hrvatske vojske i policije "Oluja", koji je počeo 2001. godine ekshumacijama na gradskom groblju u Kninu, gde su izvađeni posmrtni ostaci 301 žrtve.

"Proces je nastavljen ekshumacijom 31 posmrtnih ostataka na groblju Sveta Mara u Šibeniku u novembru 2012. godine, a identifikovani su i porodicama predati posmrtni ostaci 254 lica. Nastavak ekshumacija je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: