Marko Mišković sprečen da otputuje

Marko Mišković pokušao da napusti zemlju. Njega je policija oko 16 sati zaustavila na aerodromu "Nikola Tesla" i oduzela mu pasoš, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92, Blic

Nedelja, 09.12.2012.

19:05

Default images

On je, kako saznajemo, pokušao da privatnim avionom otputuje u London.

Beogradski mediji navode da je Marko Mišković vraćen s terminala, nakon čega je napustio zgradu Beogradskog aerodroma. "Blic" prenosi da on nije bio ni privođen ni saslušavan, već da je samo bio sprečen da napusti zemlju zbog istrage koja je u toku.

Policija je Marku Miškoviću zabranila da otputuje iz zemlje i oduzela mu pasoš kao meru za obezbeđenje prisutsva radi neometanog vođenja pretkrivičnog postupka. On bi, naime, trebalo naredne sedmice ponovo da bude saslušan u svojstvu građanina u policiji, naveo je izvor Tanjuga.

Izvor "Novosti" iz Tužilaštva objašnjava da je Marku Miškoviću u petak posle saslušanja u prostorijama Radne grupe Uprave kriminalističke policije, gde je tri i po sati davao izjavu u svojstvu građanina, saopšteno da ne izlazi iz Srbije, jer će ove nedelje biti pozvan na još jedan razgovor.

Kako pišu "Novosti", Tužilaštvo za organizovani kriminal nije zvanično zatražilo da se Miškoviću oduzmu putne isprave, ali policija može da reaguje na ovaj način, jer mu je skrenuta pažnja da ne izlazi iz zemlje.

Podsetimo,sin vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića saslušan je u petak u Palati Srbije u svojstvu građanina. On je tokom saslušanja u zgradi SIV 1 odgovarao na pitanja vezana isključivo za poslovanje s Nibens grupom.

Saslušanju u sedištu Uprave kriminalističke policije, koje je trajalo tri sata, kako smo tada nezvanično saznali, prisustvovao je tužilac koji je zadužen za slučaj Nibens grupe.

Marko Mišković je objasnio svoju ulogu i poznanstvo s Milom Đuraškovićem, vlasnikom Nibens grupe, koje datira od 2000. godine.

Na pitanje novinara kako je bilo na saslušanju Marko Mišković je samo kratko odgovorio: "Super".

Prethodno, u ponedeljak, 3. decembra, u MUP-u je bio saslušan Miroslav Mišković. Njega je policija saslušavala četiri sata, a nakon izlaska iz MUP-a nije davao izjave medijima.

“Nibens grupa” nastala je kroz privatizaciju nekoliko preduzeća, a sve je počelo privatizacijom PZP Niš. Mediji su godinama spekulisali da iza cele operacije zapravo stoji Miroslav Mišković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

236 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: