Radnik Frikoma proneverio nagrade

Beograd -- Policija je uhapsila asistenta marketinga Frikoma zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i proneverom u igri "Pažljivo ližite" prisvojio više od 202.000 evra.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sumnja se da je prisvojio i druge nagrade.

MUP saopštava da postoji osnovana sumnja da je Darko R. u saradnji sa više drugih lica, koristeći poslovne tajne, koje su mu bile poverene u realizaciji nagradne igre preduzeća Frikom "Pažljivo ližite", protivpravno prisvojio džip "hamer", prvu nagradu od 202.000 evra i više novčanih nagrada u iznosu od 2.000 evra.

Sumnja se da je takođe prisvojio i više mobilnih telefona vrednosti preko 30 miliona dinara, dodaje MUP.

U saopštenju se dodaje da je na taj način, osumnjičeni Darko R. oštetio preduzeće "Frikom" AD Beograd i potencijalne dobitnike.

Postoje osnovi sumnje da je Darko R. koristeći poslovne tajne koje su mu poverene u realizaciji nagradne igre "Pažljivo ližite" u periodu od 15. do 19. maja 2008. godine obaveštavao ostale osumnjičene, koji će biti obuhvaćeni krivičnom prijavom, na kome će se prodajnom mestu prodati sladoled koji donosi nagradu.

Darko R. je potom, kako se dodaje, ostalim osumnjičenima davao instrukcije šta treba da kažu prilikom prijave dobitka ovlašćenim licima "Frikom" AD Beograd, kako bi mogli da podignu nagradu.

"Po preuzimanju nagrade, ostali osumnjičeni dobitke su predavali Darku R.", navodi se u saopštenju.

Krivičnom prijavom zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju biće obuhvaćeni Jovica R. (46), Miloš M. (40), Bane V. (50) i Slaviša N. (42) svi iz Smedereva, Zlativoje Đ. (51) iz Ćuprije i Konstantin I. (28) iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu