Dodik: Netačno da je film zabranjen

Banjaluka -- Kabinet predsednika Republike Srpske Milorada Dodika kaže da je netačna tvrdnja da je RS zabranila emitovanje filma Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda".

Izvor: Tanjug
Podeli

"U Republici Srpskoj,kao demokratskoj zajednici i otvorenom društvu, uvažavaju se sve slobode, pa tako i umetničke, i shodno tome nema cenzure niti bilo kakvih zabrana. Filmski distributeri u RS imaju potpunu slobodu da u ovdašnjim bioskopima distribuiraju filmove po svom nahođenju i u njihov izbor niko se ne meša",navedeno je u saopštenju Dodikovog kabineta.

U saopštenju se kaže da "priča o zabranama i cenzurama spada u oblast konstrukcija, jer u Republici Srpskoj, koja poštuje najviše demokratske standarde, uopšte ne postoje tela koja se bave cenzurom i zabranama".

Distributer filma za Republiku Srpsku i direktor Multipleksa "Palas" u Banjaluci Vladimir Ljevar kaže da će u svom bioskopu puštati filmove koje ljudi hoće da gledaju, navodeći da sa ovim ostvarenjem nije tako.

"Taj film definitivno neće biti prikazan u Banjaluci i to je moja odluka. Ja određujem šta će igrati u Palasu, a šta ne", rekao je Ljevar, kako prenosi radio Slobodna Evropa na svom sajtu.

Filmski prvenac Anđeline Džoli, koji se bavi temom rata i zločina u BiH, izazvao je veoma oštre i oprečne reakcije u regionu.

strana 1 od 1095 idi na stranu