Italija: Petoro mrtvih, 15 nestalih

Rim, Beograd -- Potraga za preživelima sa italijanskog broda "Kosta Konkordija" nastavljena je danas, pošto se još 15 osoba i dalje vode kao nestale. Kapetanu određen pritvor.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Dvoje južnokorejskih turista i jedan Italijan spaseni su ranije danas. Istovremeno, pronađena su još dva tela u olupini, tako da se bilans žrtava popeo na pet.

Među poginulima su dvojica Francuza i jedan Peruanac, član posade. Ostale žrtve su starije osobe koje još nisu identifikovane, navode mediji i ističu da je 60 putnika i članova posade povređeno.

Među putnicima bilo je troje državljana Srbije i jedna članica posade. Svi oni su dobro.

Brod je nagnut pod uglom od 90 stepeni, zbog čega nadležni strahuju da će skliznuti s podvodne stene i potonuti.

Šef Konzularnog odeljenja Ambasade u Rimu Slavoljub Matić rekao je da je bračni par Vujović evakuisan posle nesreće, da nisu povređeni i da su dobili putne isprave da mogu da se vrate kući.

Sa njima je evakusiana i Svetlana Krsmanović koja nije tražila pomoć Konzulata.

Iz broda je spasena i Sara Janjić, član posade, koja je ostala bez ikakvih dokumenata i novca. Ona je u Grosetu gde čeka uputstva kompanije koja ju je angažovala.

"Ambasada će joj pomoći i u izdavanju dokumenata, i u novcu ako treba", rekao je Matić i dodao da je ona radila u brodskoj prodavnici.

Matić je rekao da nema zvanične informacije o tome da li je na havarisanom brodu bilo još putnika ili članova posade sa državljanstvom Srbije.

On je rekao da su neformalno od Sare Janjić čuli da je među osobljem samo ona bila iz Srbije. Govorilo se da je jedan mašinista Srbin, ali je ona rekla da je on Slovenac.

Kapetan napustio brod pre putnika

Tužilac zadužen za istragu o havariji broda "Kosta Konkordija" potvrdio je da je kapetan kruzera napustio brod mnogo pre nego što je evakuisan poslednji putnik.

Upitan tokom razgovora za jednu italijansku televizijsku mrežu da li je kapetan Frančesko Sketino napustio brod mnogo pre nego što su svi putnici sa njega evakuisani, tužilac Frančesko Veruzio rekao je: "Nažalost moram to da potvrdim".

Njemu je tužilaštvo, posle višečasovnog ispitivanja, odredilo pritvor. Uhapšen je i prvi oficir broda Ćiro Ambrozio, saopštilo je tužilaštvo.

Kapetan Frančesko Sketino rekao je da je odluku o evakuaciji doneo pod pritiskom, ističući da je mislio da su svi putnici već bili spaseni kada je on napuštao brod.

"Dok smo plovili turističkom rutom naišli smo na bočnu izbočinu na stenama. Plovili smo blizu obale jer je ovo tursitčka ruta. Plovili smo bokom, a ne pramcem. Imam jake razloge da verujem da ta stena nije bila naznačena. Ne znam da li je ta podvodna izbočina bila na nautičkim mapama ili nije, ali na kartama je bilo obeleženo da je voda na tom delu veoma duboka. Mi smo plovili nekih 300 metara od stena, a ta izbočina nije trebalo da bude tu", rekao je kapetan, prenose italijanski mediji.

U međuvremenu, vlasti su počele da analiziraju crnu kutiju koju su pronašli spasioci.

U trenutku nesreće na luksuznom turističkom brodu nalazilo se 3.200 putnika i 1.023 člana posade od kojih je većina evakuisana čamcima za spasavanje, helikopterima i drugim brodovima koji su se zatekli u području.

Brod je u upotrebi je od 2006. godine. Izgrađen je u Italiji a njegova cena bila 450 miliona evra. Dužina broda je oko 290 metara, a kapacitet 3.780 putničkih mesta. Takođe, kruzer ima 1.500 kabina, pet restorana i 13 barova.

Brod je luskuzno opremljen, pa se tako na njemu nalaze četiri bazena, tursko kupatilo, spa sa solarijumom, teretana, bioskop, kasino i diskoteka.

Evakuacija putnika kasnila zbog loše informisanosti

Domaći stručnjaci pretpostavljaju da je evakuacija uspaničenih putnika sa broda kasnila verovatno zbog kašnjenja u pozivu koji je posada sa broda uputila spasilačim ekipama.

Ono što je prema njihovim rečima u tim trenucima najbitnije je to da pravovremeno bude upućena informacija onima koji treba da sprovode evakuaciju, ali i onima koji treba da budu evakuisani.

"Onog trenutka kada se spozna neka opasnost - bilo da je u pitanju brod, avion ili neka teritorija - najvažnije je da oni budu informisani o opasnosti koja im preti i da se njihovim ponašanjem upravlja, odnosno da im se kaže šta ko treba da radi. U takvim situacijam faktor vreme je veoma bitan, jer ukoliko se desi da neko pravovremeno nije informisan skraćuje se njegov prostor za reakciju i istovremeno povećava broj žrtava", kaže za B92 Branko Jovanović iz Sektora za spasavanje MUP-a Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1073 idi na stranu