Radikali ušli na Kosovo

Beograd -- Poslanici SRS koji su jutros krenuli put Kosovske Mitrovice kako bi pružili podršku Srbima sa severa Kosova prešli su na Kosovo "alternativnim putevima".

Izvor: B92
Podeli

Naime, zbog blokada koje su postavili Srbi, ali i Kfor, taj prelaz je zatvoren i radikali su vraćeni i sa Jarinja i sa Brnjaka.

Poslanici SRS, koji su jutros krenuli iz Beograda, nisu uspeli zbog blokada da pređu administrativnu granicu.

"Sačekala nas je čelična ograda i bodljikava žica, iza koje su se videla borbena vozila Kfora”, rekao je šef poslaničke grupe radikala Dragan Todorović.

On je dodao da će grupa od oko 30 poslanka SRS iz Skupštine Srbije i Skupštine Vojvodine, kao i članovi stranke, na tom prelazu ostati dok ne budu uspeli da ga pređu.

Todorović je ranije za B92 rekao da je namera delegacije da, tokom dana, obiđe srpske opštine na severu Kosova kao i barikade koje su na prilazima administrativnim prelazima postavili Srbi i da neće ulaziti u sukobe sa pripadnicima Kfora ukoliko im ulazak na Kosovo bude onemogućen.

Na platou ispred Doma Narodne skupštine, osim članova SRS, jutros su se našli i pripadnici desničarskog pokreta Obraz i njihov vođa Mladen Obradović.

Oni se nisu ukrcali u autobus u kome su bili radikali, ali su se pridružili koloni vozila koja je krenula ka Kosovu.

"Cilj je da pokažemo solidarnost sa Srbima na Kosovu, da im pružimo moralnu podršku, ali i da skrenemo pažnju međunarodnoj zajednici da se nikada nećemo pomiriti s nasilnim pokušajem otimanja Kosova i da stavimo do znanja aktuelnoj vlasti da mora biti mnogo aktivnija i da mora da se uhvati u koštac s tim velikim problemom", kazao je Todorović.

Na pitanje šta će se desiti ako budu bili vraćeni s administrativnih prelaza, on je odgovorio: "Mi nismo krenuli u rat, već jednostavno krećemo u jedan deo naše zemlje i mislim da je to nešto najnormalnije, ali eto vidite apsurd da neko uopšte razmišlja o tome da neće moći da ode recimo u Zvečan, ili neko drugo mesto."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu