Srbija neće priznati pasoše Kosova

Šef delegacije Srbije u pregovorima s Prištinom Borislav Stefanović najavio skori dogovor dve strane koji će omogućiti bolje uslove života građana na Kosovu.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2011.

20:36

Default images

Prema tom dogovoru Srbi sa KiM slobodno će se kretati po pokrajini i bez problema prelaziće administrativnu granicu sa centralnom Srbijom, istakao je Stefanović.

Srbija kao država, nastaviće da vodi evidenciju o katastru i matičnim knjigama rođenih, a Srbi sa Kosova i Metohije će moći da koriste i broj mobilne telefonije 064 i struju iz srpskih elektrana.

Stefanović je negirao da će pregovarački tim Srbije na osnovu tog dogovora faktički priznati nezavisnost Kosova i dodao da je dogovor neophodan radi pomoći građanima KiM, pre svega Srbima, koji, kako je naveo, žive teško i sve ih je manje.

"Ni eksplicitno ni implicitno nećemo priznati Kosovo", naglasio je šef srpske delegacije.

Šef pregovaračkog tima Srbije je negirao tvrdnje iz Prištine da će na osnovu dogovora dve strane Srbija priznavati pasoše Kosova.

Stefanović nije želeo da govori o drugim detaljima dogovora s Prištinom za koji je najavio da će uskoro biti postignut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: