Rajsova: Izjava Gadafija mahnita

Izjava libijskog lidera Moamera Gadafija o ljubavi njegovog naroda prema njemu je "mahnita", izjavila je američka ambasadorka pri UN Suzan Rajs.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

23:22

Default images

Ona je dodala da Gadafi nije kvalifikovan da rukovodi Libijom. "Moj narod me obožava. Umrli bi da me zaštite", rekao je Gadafi u intervjuu za nekoliko stranih medija.

"Iskreno rečeno, to zvuči pomahnitalo, kada priča, on se smeje u lice nekom stranom novinaru istovremeno masakrirajući sopstveni narod", rekla je Suzan Rajs, koja je prisustvovala sastanku američkog predsednika Baraka Obame i generalnog sekretara UN Ban Ki-Muna.

Prema njenim rečima, Gadafijeva izjava pokazuje da "on nije kvalifikovan da upravlja zemljom" i to "koliko je daleko od stvarnosti".

Gadafi je za Obamu rekao da je "fin čovek", ali žrtva "dezinformacija".

"Izjave koje sam od njega čuo kao da potiču od nekog drugog", rekao je libijski lider i istakao da "Amerika nije policija sveta".

"Iznenađen sam da imamo alijansu sa Zapadom u borbi protiv Al Kaide i da su nas sad napustili, kada se borimo protiv terorista", rekao je Gadafi i ponovio da su oni koji demonstriraju pod uticajem droge koju im je nabavila Al Kaida.

On je ponovio da je ceo narod uz njega. "Vi ne razumete sistem ovde, niko ne razume sistem ovde, a to je autoritet naroda. Nema demonstracija na ulicama. Niko nije protiv nas, ni protiv mene, zašto bi iko bio?", rekao je Gadafi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: