NATO-Pakistan: napeto na granici

London -- Pakistanski zvaničnici su na jednom graničnom prelazu prema Avganistanu zaustavili sve kamione NATO snaga za snabdevanje međunarodnih snaga u toj zemlji.

Izvor: BBC
Podeli

Kamioni su zaustavljeni pošto je zvanični Pakistan saopštio da su helikopteri NATO snaga napali jedan vojni kontroli punkt u tzv. plemenskom pograničnom pojasu prema Avganistanu.

Tom prilikom su navodno ubijena tri pakistanska vojnika.

Zvaničnici obaveštajne službe Pakistana su rekli da su NATO helikopteri ušli u pakistanski vazdušni prostor i otvarali vatru na kontrolni punkt paravojnih snaga.

NATO je to demantovao, ali je saopštio da vodi istragu o incidentu.

Incident blizu granice

Taj vojni savez je istovremeno potvrdio da se incident dogodio blizu granice, ali na avganistanskoj teritoriji - gde su NATO snage otvarale vatru na pobunjenike.

U jednom izveštaju UN-a objavljenom u četvrtak naveden je podatak da je proizvodnja opijuma u Avganistanu opala za skoro polovinu, i da je na najnižem nivou od 2003. godine.

UN kažu da je to posledica biljne bolesti koja je pogodila polja maka u Avganistanu, gde se ta kultura najviše uzgaja.

Svet

Zabrana prolaza za NATO trupe

London, Beograd -- Pakistanski zvaničnici su na jednom graničnom prelazu prema Avganistanu zaustavili sve kamione NATO za snabdevanje međunarodnih snaga u toj zemlji.

Svet četvrtak 30.09. 22:45 Komentara: 3

Povređen predsednik Ekvadora

Kito -- Predsednik Ekvadora Rafael Korea povređen na protestima koje su organizovali pripadnici snaga bezbednosti nezadovoljni zakonom kojim im se oduzimaju bonusi.

Svet četvrtak 30.09. 22:02 Komentara: 2

Preminuo glumac Toni Kertis

Nevada -- Holivudski glumac Toni Kertis umro je u 85. godini od srčanog udara, potvrdio je predstavnik za štampu porodice. Kertis je preminuo u snu, u svom domu u Nevadi.

Svet četvrtak 30.09. 15:58 Komentara: 6
strana 1 od 199 idi na stranu