Tači: Pregovori su državni interes

Kosovski premijer Hasim Tači izjavio je da pregovori sa Srbijom predstavljaju državni interes i odbacio svaku ideju da Priština odustane od njih.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2010.

15:39

Default images

"Naš cilj je međudržavna saradnja. Nismo ratovali protiv srpskog naroda, ratovali smo protiv srpske vlasti nad Kosovom“, rekao je Tači.

"Zatvorili smo to poglavlje mraka i konflikta i sada otvaramo poglavlje međudržavne saradnje i integracije u NATO i Evropsku uniju", kazao je Tači obraćajući se poslanicima Skupštine Kosova.

Kosovski premijer je rekao da će između Kosova i Srbije doći do međudržavne saradnje koja će pomoći Kosovu da se integriše u NATO i Evropsku uniju i koja će Srbiji olakšati put priznanja Kosova.

Prema Tačijevim rečima, i to će se dogoditi pre ili kasnije.

Jedan deo kosovskih medija je pre Tačijevog obraćanja parlamentu najavio mogućnost njegove ostavke, koja bi u roku od 45 dana otvorila put održavanju vanrednih izbora kojima bi se rešila kriza nastala ostavkom predsednika Fatmira Sejdijua.

Tači nije komentarisao pisanje štampe, ali je potpredsednik vlade Hajredin Kuči demantovao ovu vest nazivajući je "izmišljotinom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: