Novi poslovno-stambeni kompleks

Beograd -- Kompanija "PSP Farman" od septembra počinje izgradnju poslovno-stambenog kompleksa na Novom Beogradu ukupne površine od oko 150.000 kvadrata.

Izvor: B92
Podeli

U ovaj projekat biće investirano oko 170 miliona evra i biće najveća investicija u Srbiji, najavio je kopredsednik kompanije Branislav Grujić.

Cena kvadratnog metra stambenog prostora biće oko 2.000 evra, a poslovni prostor će koštati oko 3.000 evra i to bez poreza na dodatu vrednost.

Kako je Grujić objasnio, u gradnji će biti korišćeni ekološki materijali, uz primenu obnovljivih i alternativnih izvora energije.

Proces pribavljanja neophodnih dozvola za gradnju trajao je oko 14 meseci, što je na nivou svetskog proseka za ovakvu vrstu objekta.

"Prva ta etapa dolazi na prodaju krajem 2011. godine, sledeća faza je 2012, odnosno 2013, što znači da, ako dinamički posmatramo i unesemo malu dozu optimizma, moralo bi do 2013. da imamo tržište koje je spremno da prihvati ovakvu vrstu objekata. Svuda u svetu su se investitori povukli, to je logička stvar, ali nigde kao ovde, mislim da tu ima malo i psiholoških razloga“, kaže on.

strana 1 od 96 idi na stranu