Zemljotres pogodio Filipine

Manila -- Zemljotres jačine šest stepeni po Rihteru pogodio je južno filipinsko ostrvo Mindanao, 44 kilometara jugozapadno od Kotabata.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zemljotres je zabeležen u 10.16 minuta GMT i epicentar mu je bio na dubini od 33 kilometara, saopštila je Američka geološka stanica (USGS).

"Ovakva jačina potresa obično izaziva štetu na starijim strukturama, ali s obzirom na dubinu epicentra ne očekujemo da će biti zabeležene štete", izjavio je Henri Penarubijas, seizmolog u filipinskom institutu za vulkanologiju i seizmologiju.

"Ne očekujemo stvaranje cunamija", istakao je Penarubijas.

Penarubijas je izneo drugačije podatke od podataka USGS, rekavši da je epicentar bio na dubini od 66 kilometara i da je jačina zemljotresa bila 5,9 stepeni po Rihteru.

Prema njegovim rečima, potres je zabeležen u blizini obale, južno od Kotabato Sitija.

Svet

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0

Osude napada na humanitarni konvoj

Kampala, Brisel, Nakara, Teheran -- Generalni sekretar UN osudio izraelski napad na brodove koji su prevozili humanitarnu pomoć. EU traži istragu. Turska povukla ambasadora iz Izraela.

Svet ponedeljak 31.05. 17:34 Komentara: 6

Pakistan: Ubijena 42 talibana

Kaladža -- Pakistanski borbeni avioni napali su uporišta talibana u regionu Orakzai, na severozapadu Pakistana, i ubili 42, a ranili 18 talibana, saopštili su zvaničnici.

Svet ponedeljak 31.05. 15:47 Komentara: 0
strana 1 od 235 idi na stranu