Dačić: Vlada nikog neće štedeti

Beograd -- Vlada neće poštedeti nikog u obračunu sa pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Procene da je milijadu evra oprano kroz Srbiju veoma su verovatne", rekao je Dačić u intervjuu za agenciju Rojters. "Obaveštajni podaci takođe ukazuju da imamo posla sa takvim ciframa", rekao je Dačić.

"Novac bez porekla se pojavljivao u privatizacionim poslovima. Zakoni su imali manjkavosti i to smo unapredili u saradnji sa evropskim organima", kazao je ministar Dačić.

Prema Dačićevim rečima, kriminalne grupe umešane u iznude, pranje novca, trgovinu drogom, oružjem i ljudima "postale su opasnost po društvo".

"Te grupe su tražile podršku političara i poslovnih krugova. Istrage će identifikovati kompanije privatizovane prljavim novcem. Nikoga nećemo poštedeti", istakao je Dačić.

Britanska agencija je podsetila da je prošlog meseca državni tužilac za organizovani kriminal podigao optužnice protiv 20-člane srpsko-crnogorske grupe, predvođene beguncem Darkom Šarićem, za krijumčarenje 2,6 tona kokaina 2009. godine iz Južne Amerike.

"Manje grupe su obradile milione (evra). Veće grupe poput Šarićeve bande - mnogo, mnogo više", rekao je Dačić.

Rojters je takođe podsetio da je predsednik Srbije Boris Tadić nedavno upozorio da prosperitet države zavisi od obračuna sa mafijom, kao i da su srpske vlasti prošlog meseca pojačale obezbeđenje za predsednika i druge srpske zvaničnike.

"Ove pretnje će čak biti veće, jer će se naša borba protiv kriminala i korupcije ubrzati", rekao je Dačić.

Info

Sednica SB zbog izraelskog napada

Istanbul, Ankara, Brisel, Tel Aviv, Teheran -- SB UN sazvao hitnu sednicu zbog napada izraelskih komandosa na humanitarni konvoj za Gazu, kada je prema izraelskim izvorima poginulo devetoro putnika.

Svet ponedeljak 31.05. 23:33 Komentara: 126

Počeo samit EU-Rusija

Moskva -- Ruski predsednik Dmitrij Medvedev, predsednik Evropske unije Herman Van Rompej i predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo sastali se u Rostovu na Donu.

Svet ponedeljak 31.05. 21:57 Komentara: 0
strana 1 od 967 idi na stranu