Kritike Zakona o informisanju

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da je potreban novi zakon o informisanju, jer se "nedavno usvojeni teško može popraviti izmenama".

Izvor: B92

Subota, 31.10.2009.

13:59

Default images

"Ja iskreno verujem da će informisanje biti regulisano novim zakonom koji treba da ima potpuno novu bazu u odnosu na sadašnji. Mislim da postojeći zakon ne omogućava kvalitetno rešavanje problema”, rekla je ona.

Slavica Đukić-Dejanović je iznela da poslanici Socijalističke partije Srbije u Skupštini Srbije nisu glasali za postojeći zakon jer "smatraju da su medijske slobode jedna od najvećih tekovina demokratije".

Predsednica skupštine je ocenila da se ne može "tek tako sankcionisati sve ono što se bilo kome ne dopada".

Sankcije treba primeniti, kazala je Slavica Đukić-Dejanović, kada je to stvarno neophodno, a ne kao što se dogodilo sa osporavanim zakonom "da gotovo sve bude sračunato na sankcije".

Ona je rekla da mišljenje o zahtevu Ustavnog suda o Zakonu o informisanju treba da saopšti nadležni skupštinski odbor.

"Pripreme za novi zakon, ukoliko do toga dođe, trebalo bi da budu sveobuhvatne kako bi na pravi način bilo regulisano i pitanje profesionalnosti i pitanje sankcija. Sve u cilju da se obezbedi profesionalno i kvalitetno informisanje”, rekla je predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović za čačansku televiziju "Galaksija 32".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: