“Ambroziju da uklanjaju vlasnici“

Gradski Sekretarijat za komunalne i stambene poslove saopštio je da su za uništavanje ambrozije zaduženi vlasnici površina na kojima se biljka nalazi.

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2009.

17:40

Default images

Nadležni komunalni inspektori odmah po saznanju o prisustvu ambrozije na teritoriji za koju su nadležni dostavljaju obaveštenje vlasnicima, ili korisnicima da su obavezni da unište ambroziju na svojim površinama u roku od sedam dana od prijema obaveštenja, saopštio je Beoinfo.

Ukoliko vlasnici ili korisnici ne postupe po nalogu komunalnog inspektora, obaveštava se fitosanitarni inspektor Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji donosi rešenje o obaveznom uništavanju ambrozije i to odmah, a ukoliko vlasnici to ne učine, ona će biti uništena o njihovom trošku.

Saznanje o prisustvu ambrozije na određenim parcelama komunalni inspektori dobijaju od područne poljoprivredne službe, građana ili na neki drugi način, navedeno je u saopštenju.

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove preduzima odgovarajuće mere na suzbijanju i uništavanju ambrozije na neizgrađenom gradskom građevinskom zemljištu, na površini od 47,5 hektara, čiji je korisnik grad Beograd, prema pregledu površina pod ambrozijom koji je sačinio Institut za pesticide i zaštitu životne sredine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: