“Ambroziju da uklanjaju vlasnici“

Beograd -- Gradski Sekretarijat za komunalne i stambene poslove saopštio je da su za uništavanje ambrozije zaduženi vlasnici površina na kojima se biljka nalazi.

Izvor: Tanjug
Podeli

Nadležni komunalni inspektori odmah po saznanju o prisustvu ambrozije na teritoriji za koju su nadležni dostavljaju obaveštenje vlasnicima, ili korisnicima da su obavezni da unište ambroziju na svojim površinama u roku od sedam dana od prijema obaveštenja, saopštio je Beoinfo.

Ukoliko vlasnici ili korisnici ne postupe po nalogu komunalnog inspektora, obaveštava se fitosanitarni inspektor Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji donosi rešenje o obaveznom uništavanju ambrozije i to odmah, a ukoliko vlasnici to ne učine, ona će biti uništena o njihovom trošku.

Saznanje o prisustvu ambrozije na određenim parcelama komunalni inspektori dobijaju od područne poljoprivredne službe, građana ili na neki drugi način, navedeno je u saopštenju.

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove preduzima odgovarajuće mere na suzbijanju i uništavanju ambrozije na neizgrađenom gradskom građevinskom zemljištu, na površini od 47,5 hektara, čiji je korisnik grad Beograd, prema pregledu površina pod ambrozijom koji je sačinio Institut za pesticide i zaštitu životne sredine.

strana 1 od 789 idi na stranu