Drugi krug Karnevala štednje

Beograd -- Beogradski osnovci takmičili su se u drugom krugu Karnevala štednje, koji Narodna banka organizuje sa Ministarstvom prosvete i Dečjim kulturnim centrom.

Izvor: B92
Podeli

Cilj kampanje je, kako kažu u Narodnoj banci, razvijanje svesti kod školaraca o neophodnosti štednje i racionalnog korišćenja novca u budućnosti. Osnovci su se takmičili u novim bankarskim disciplinama, kao što su ubacivanje platne kartice sa vezanim očima u bankomat, vođenje dinara kroz prepreke, ali i u mnogim drugim.

Timea Tončev iz Narodne banke kaže da manifestacija ima za cilj da, pored dece, uključi i roditelje u štednju.

“Upravo je to cilj kampanje, da mislimo o budućnosti naših mališana i zato ćemo definitivno zajedničkim akcijama i naravno uključivanjem i drugih poslovnih banaka i drugih institucija, u okviru njihove društveno-odgovorne aktivnosti, da pomognu da se stvarno štednjom pobedi kroz štednju, kroz novac, kroz energiju, kroz različite resurse“, kaže ona.

Đaci smatraju da nije teško štedeti. Oni uglavnom skupljaju sitniš od kupovine ili čuvaju novac dobijen za rođendane, da bi jednog dana kupili ono što žele.

Direktor škole "Kralj Petar II Karađorđević", u kojoj je održana Olimpijada štednje, Petar Polimac, smatra da je manifestacija dobro osmišljena, jer će se deca, pored štednje, upoznati i sa bankarskim terminima koji će ih pratiti celog života.

“Sve što se dešava treba deci servirati. Naravno, treba imati mere, ne treba preterivati, ali oni jako dobro shvataju sve. Znači, to uopšte nema problema i treba im sve servirati, i to što pre. Ne na silu, i ne mnogo, ali ove praktične stvari da“, smatra Polimac.

Najuspešniji osnovci posle druge kampanje “Štednjom pobedi”, biće nagrađeni štednom knjižicom na kojoj će biti ulog od 1.000 dinara

strana 1 od 805 idi na stranu