Tužilaštvo traži dopunu istrage

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je zahtev za proširenje istrage protiv kriminalne grupe na čijem je čelu gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević.

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2009.

16:01

Default images

U saopštenju Tužilaštva navodi se da je Kneževićeva grupa osumnjičena da je sebi, domaćim i stranim investitorima pribavila imovinsku korist od 1,3 miliona evra nezakonitim izdavanjem opštinskog građevinskog zemljišta na 99 godina po cenama nižim od stvarnih troškova zakupa.

"Osumnjičeni će danas biti privedeni istražnom sudiji radi saslušanja", kaže se u saopštenju Specijalnog tužilaštva i navodi da je zahtev za proširenje istrage podnet po dopunjenoj krivičnoj prijavi koju je podnela Služba za borbu protiv organizovanog kriminala.

Zahtev za proširenje istrage podnet je i protiv načelnika odeljenja za urbanizam u opštini Zrenjanin Nikole Halasa, koordinatora za privredu i rad javnih preduzeća Ivana Devića i direktora u Javnom preduzeću "Direkcija za uređenje i izgradnju Zrenjanina" Lasla Fuksa, Božidara Đurice i Milorada Ponoćka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: