Sporazum Skupštine i USAID-a

Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović i direktor USAID-a Majkl Harvi potpisali su Memorandum o saradnji na Programu podele vlasti u Srbiji.

Izvor: B92, FoNet

Utorak, 17.03.2009.

15:18

Default images

Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je i ambasador Sjedinjenih Država u Beogradu Kameron Manter. Prema njegovim rečima, SAD će Srbiji pružiti konkretnu pomoć kako bi Skupština postala efikasno debatno telo, otvoreno prema građanima. Manter je naveo da je najvažniji cilj programa da se vrati poverenje građana u parlament.

“Kroz program podele vlasti, pomoć Sjedinjenih Američkih Država omogućiće Narodnoj skupštini da ostvaruje kratkoročne i dugoročne strateške planove u cilju razvoja institucija”, rekao je Manter.

“Tu uključujem i finansije neophodne za reforme. Ovaj program će takođe unaprediti transparentnost Skupštine efikasnije obaveštavajući javnost o njenom radu”, kazao je on.

Slavica Đukić-Dejanović podsetila je da je pre nekoliko meseci razgovarala sa američkim ambasadorom na koji način se može ojačati uloga parlamenta, a ovaj Memorandum sada znači korak napred u ostavarivanju tog cilja.

Prema njenim rečima, dve su garancije da će ovaj program podele vlasti biti ispunjen - javnost u radu i učešće eksperata Instituta "Ist-vest menadžement" iz Njujorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: