Dačić:Podrška Grčke "belom šengenu"

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će grčki ministar policije Prokopis Pavlopulos podržati zahtev da EU ukine vize za građane Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2009.

12:43

Default images

Dačić je najavio da će Pavlopulos, sa kojim je razgovarao tokom Osme konferencije o unutrašnjoj i korporativnoj bezbednosti, na sastanku ministara unutrašnjih poslova EU glasati za stavljenje Srbije na "belu šengen listu". "To je veoma bitno jer se odluka o tome donosi glasovima svih ministara EU", rekao je Dačić.

Sastanak ministara unutrašnjih poslova EU trebalo bi da bude održan do kraja godine.

Dačić je izjavio da se sa Pavlopulosom dogovorio da se do kraja godine potpiše niz protokola koji proističu iz sporazuma o policijskoj saradnji između Srbije i Grčke, potpisanog lane.

Prema Dačićevim rečima, protokoli se odnose na saradnju kriminalističke i granične policije, zajedničku obuku specijalnih jedinica i saradnju u oblasti reakcije u vanrednim situacijama.

Dačić je izjavio da je dogovoreno potpisivanje protokola o raedmisiji i regulisanje pitanja uzajamnog priznanja vozačkih dozvola.

Pavlopulos će, do kraja godine, posetiti Beograd.

Dačić je najavio da će u Atini razgovarati sa šefom grčke diplomatije Dorom Bakojani i predsednikom Socijalističke internacionale i liderom partije PASOK Jorgosom Papandreuom.

"Sa Papandreuom ću razgovarati o daljem toku procesa prijema Socijalističke partije Srbije u Socijalističku internacionalu", rekao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: